Klasszikus

Rost helyett Hacsatrjan lesz a BBC szólistája

2007.04.19. 00:00
Ajánlom
A BBC Filharmonikusok koncertjét hirdette meg a Művészetek Palotája április 21-re. Gianandrea Noseda, a társulat vezető karmestere elődei - Raymond Leppard, Charles Mackerras és Solti György - hagyományait követve mindig a legjobb szólistákkal vendégszerepel a világ jelentős hangversenytermeiben.

A budapesti programban eredetileg Liszt Hamlet című szimfonikus költeménye és Schubert IX., "Nagy" C-dúr szimfóniája között Mozart-áriák szólaltak volna meg Rost Andrea előadásában. A művésznő sajnos hirtelen megbetegedett, viszont a közönség megismerkedhet az új hegedűs fenoménnal, a 22 esztendős örmény Szergej Hacsatrjannal. "Ez a muzsika diadala volt…", "mint a felfűzött igazgyöngyök, a dallamvezetése…", "…álomszép hangzás, intellektualitás és virtuóz technika…" - írták játékáról a brüsszeli lapok, amikor megnyerte a híres Erzsébet Királynő Hegedűversenyt. Mozartot azonban így is hallhat a publikum. A Don Giovanni nyitány után lép pódiumra Szergej Hacsatrjan Beethoven Hegedűversenyével, a szünet után pedig – az eredeti elképzeléseknek megfelelően – a Schubert-szimfónia szólal meg.

(2007. április 21. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - A BBC Filharmonikus Zenekarának koncertje; Liszt: Hamlet - szimfonikus költemény; Mozart: Don Giovanni - nyitány; Beethoven: Hegedűverseny, op. 61; Schubert: IX. C-dúr "Nagy" szimfónia, D 944; km.: Szergej Hacsatrjan (hegedű); vez.: Gianandrea Noseda)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.