Klasszikus

Segélykoncert a szökőár sújtotta országok gyermekeiért

2005.01.17. 00:00
Ajánlom
Jótékonysági koncertet szervez a budapesti Olasz Kultúrintézet és az olasz nagykövetség a délkelet-ázsiai szökőár sújtotta országok gyermekeinek megsegítésére. A január 26-i koncert bevételét a Magyar Vöröskereszt segítségével juttatják el a térségbe.

Az Olasz Kultúrintézet Bródy Sándor utcai hangversenytermében fellép, többek között Szentpéteri Csilla és Bogányi Gergely zongoraművész, Horváth Ádám és Mitilineou Cleo operaénekes, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, a Budapesti Ifjúsági Kórus, a BM Duna Művészegyüttes és a Magyar Rádió Gyermekkórusa.

Az esten közreműködik a a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar (vez.: Hollerung Gábor), a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karig.: Balassa Ildikó), a Budapesti Ifjúsági Kórus (karig.: Gerenday Ágnes), a Budakalászi Lenvirág Táncegyüttes, a BM Duna Művészegyüttes, Bogányi Gergely (zongora), Horváth Ádám (ének, zongorán kísér Harazdy Miklós), a Magyar Rádió Gyermekkórusa (karig.: Thész Gabriella), Mitilineou Cleo (ének, zongorán kísér Sándor Szabolcs), Szentpéteri Csilla (zongora). A est műsorvezetője Bombera Krisztina. A jegyeket (15 000 Ft/fő) a következő elérhetőségeken lehet előjegyezni: tel.: (1) 483-2069; fax: (1) 317-6653; e-mail: spettacolo@italcultbudapest.hu, illetve felvenni az Olasz Kultúrintézet portáján január 10–24-ig, hétfőtől péntekig 9:00–18:00 óráig. A helyre szóló jegyeket az előjegyzés sorrendjében jelölik ki.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!
Vizuál

Angyallal a vállán – Hajduk Károly a Kult50-ben

Hisz benne Hajduk Károly, hogy a színész, amikor valami igazán lényegit érez meg szerepében, akkortól az a nehezen megmagyarázható „valami” kisangyalként ül a vállán, és játéka minden egyes pillanatában a fülébe sugdos. Hajduk Károly alakítását látva, minden bizonnyal ezt a segítséget is megkapta, amikor az Akik maradtak című, számtalan rangos elismerést begyűjtő film főszerepét forgatta.
Vizuál

Akár telefonról is bejárhatóak a Nyitott Műhelyek az idei Budapest Design Weeken

Online cukorvirág-készítés, környezettudatos esőkabát előállítás, vicces kerámiák vagy kézműves cipők műhelytitkai. Az idei Design Hét félig a netre költözött, így a nyitott műhelyekbe akár otthonról is bepillanthatunk! Mutatjuk, hogyan!
Klasszikus

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Színház

Kiosztották a MOST FESZT díjait

A legjobb monodrámát, stúdiószínházi előadást és a legjobb alakítást ismerte el a zsűri, de a közönségzsűri is osztott ki díjat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kocsis Zoltán Emlékházat hoznak létre Budafokon

A 2016-ban elhunyt zongoraművész-karmester egykori lakóhelyén, a XXII. kerületben jön létre az emlékház több mint félmilliárd forintból.
Klasszikus hír

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.