Klasszikus

Segélykoncert Vásáry Tamással

2010.07.20. 14:09
Ajánlom
Július 28-án Vásáry Tamás vezényletével jótékonysági koncertet ad a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar a Városmajorban.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet május közepe óta folyamatosan segíti a kitelepített lakosokat tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, tisztálkodó-szerekkel, takaróval és ruhával. Eddig több mint 18 északkelet-magyarországi és dunántúli településre jutottak el a Segélyszervezet szállítmányai, ahol a munkatársak és önkéntesek személyesen adták át az adományokat a kitelepített és a visszaköltöző családoknak.

A július 28-i koncert célja, hogy ismét fókuszba állítsa a bajbajutottak megsegítését. Lehet, hogy jegyekből befolyó összeg csak csekély hozzájárulás ahhoz, mely a végleg elveszettet próbálja pótolni, és amely szükséges lenne a helyreállításokhoz, de minden jó szándék, gondolat mely tetté formálódik, újabb és újabb adományozót kell, hogy magával hozzon a rendezők szerint, akik mindenkit hívnak és várnak a Városmajori Szabadtéri Színpadra.


2010. július 28. 20:00
Városmajori Szabadtéri Színpad

Segélykoncert a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Szabad Tér Színház szervezésében

Műsor: Erkel Ferenc: Hunyadi László - nyitány, Dohnányi Ernő: Szimfonikus percek, Kodály Zoltán: Háry János (énekes részletek), Liszt Ferenc: Les Preludes, Georges Bizet: Carmen-szvit

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart vezényli: Vásáry Tamás


A koncert teljes bevételét az árvízkárosultak számára ajánlják fel a szervezők.
További információért kattintson ide!

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

A magyar származású festő, akinek a képe a francia elnök dolgozószobájában lóg – Kamaratárlat nyílt Hantai Simon munkáiból

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás a világhírű, magyar származású festő munkái mellett az őt inspiráló alkotók műveit is bemutatja a Szépművészeti Múzeum.
Vizuál

Elhunyt Jan Nowicki, A temetetlen halott című Nagy Imre-film főszereplője

A nyolcvanhárom éves korában elhunyt lengyel színész több évtizeden keresztül Mészáros Márta magyar rendező élettársa volt.
Színház

Bosch világát idézi a Vígszínház új bemutatója – jön a Szeget szeggel Rudolf Péter rendezésében

Shakespeare utolsó, cseppet sem felhőtlen vígjátékát tűzi műsorra a Vígszínház Rudolf Péter rendezésében. A főbb szerepekben Kőszegi Ákos, Stohl András, Seress Zoltán, Balázsovits Edit, Wunderlich József és Márkus Luca lép színpadra.
Színház

Újramesélt Találkozás – Fullajtár Andreával a főszerepben érkezik Nádas darabja az eSzínházra

December 8-ától láthatjuk az eSzínház felületén a Katona új előadását, amely Nádas Péter és Vidovszky László Találkozás című darabjából született. A készítők a film nyelvén mutatják be az ötvenes évek diktatúrájában játszódó történetet, amelyben a zene és a dráma elválaszthatatlan egységet alkot.
Tánc

Lábujjhegyen – az ország három pontján is látható lesz Megyeri Léna és Bősze Ádám zene- és tánctörténeti sorozata

Az idei évadban a Nemzeti Táncszínház ad otthont Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész, műsorvezető közös előadás-sorozatának, amely most vidékre is ellátogat.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A jóra hivatott zeneszerző – 200 éve született César Franck

1822. december 10-én, Liège-ben született az a komponista, akit elsősorban nem nagy számú művéről, hanem néhány közkedvelt, mégis az emberi lélek mélyére hatoló alkotásáról ismerünk. Élete során volt zongoravirtuóz, orgonista, tanár, saját kora meg nem teljesen értett alkotója – César Franckra emlékezünk.
Klasszikus interjú

„Pályakezdő szerzőként gondolok magamra” – Beszélgetés Csalog Gáborral

Csalog Gábort sokáig zongoristaként ismerte a közönség, az elmúlt bő egy évtizedben azonban saját kompozícióit is gyakran lehetett hallani. December 10-én, a BMC-ben, az UMZE Kamaraegyüttes koncertjén előadóként is közreműködik, miközben két új művének ősbemutatójára is ekkor kerül sor.
Klasszikus hír

Adventi ajándékkoncerteket ad Keller András és a Concerto Budapest

Idősotthonokban és kórházakban, összesen nyolc helyszínen tartanak ingyenes adventi koncertet a Concerto Budapest művészei december 9. és 16. között. A friss Prima Primissima díjas Keller András és a zenekar muzsikusai önkéntes felajánlásukkal az ünnepváró időszakot teszik örömtelibbé a Mozart Planet szellemében.
Klasszikus gyász

Elhunyt Weszely Ernő harmonikaművész

Életének 69. évében, december 3-án váratlanul elhunyt Weszely Ernő eMeRTon díjas zongora- és harmonikaművész – adta hírül a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.
Klasszikus interjú

„A csellóhoz tizenhét éves házasság fűz” – Beszélgetés Hartmann Domonkossal

A budapesti és a bécsi Zeneakadémián is tanul, közben sorra nyeri a kamarazenei versenyeket a Duo Domo nevű formáció tagjaként. Hartmann Domonkos idén az MVM Zrt. által támogatott Junior Prima Díjban részesült, ebből az alkalomból nemzetközi tapasztalatairól, a sokszínű repertoár fontosságáról és a versenyek pszichológiájáról is beszélgettünk.