Klasszikus

Senki többet?

2008.07.24. 00:00
Ajánlom
Lang Lang július 15-én a New York-i Filharmonikusokkal együtt koncertet adott a Central Parkban. A piros Steinway-zongorára, amelyen játszott, a kínai földrengés áldozatainak megsegítésére az eBay-en lehet licitálni.

"Nem magamért teszem. Ha egy ilyen szörnyű esemény történik bárhol a világon, tennünk kell valamit. Sok gyerek meghalt azért, mert az iskolaépületben tartózkodtak. Ez nagyon elszomorított, mert a földrengés után készült fotókon csak iskolatáskák vannak, gyerekek sehol" – mondta a Szecsuánból, a május 12-i földrengés által sújtott tartományból származó zongoraművész, aki eddig mintegy 3,5 millió dollárt ajánlott fel a Szecsuán tartományt sújtó földrengés áldozatainak.

A New York-i hangversenyen több mint hatvanezer ember előtt lépett fel és Csajkovszkij első zongoraversenyéta dta elő azon a hangszeren, amelyet árverésre bocsátott. A zongora pontos neve: Steinway Model D Concert Grand, idén készült, és csak kettő van belőle a világon. "Nagyszerűen szól, remek volt játszani rajta" – mondta róla. Akit ez a rövid nyilatkozat meggyőzött a vásárlásáról, július 27-ig teheti meg tétjeit. A kikiáltási ár 165 000 amerikai dollár. Az aukció már egy hete tart, de az összeg nehezen mozdul. Talán ha egy, nemrég piacra dobott eredeti Lang Lang-Adidas sportcipőt is tennének mellé...

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Aki a lányok miatt képezte magát – 85 éves Woody Allen

Az Annie Hall és még számtalan fanyar humorú film alkotója, Woody Allen december 1-jén ünnepli nyolcvanötödik születésnapját.
Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.
Zenés színház

75 éves a színpad és a filmvászon koronázatlan királynője, Bette Midler

December 1-jén ünnepli hetvenötödik születésnapját Bette Midler amerikai színésznő, énekesnő, aki több mint fél évszázados karrierje alatt négy Grammy-díjat, négy Golden Globe-díjat, három Emmy-díjat, két Tony-díjat vehetett át, emellett hatszor kapta meg a legjobb komikának járó American Comedy Award kitüntetést.
Zenés színház

A változásra is reflektál Dolhai Attila új lemeze

A Visszatérés CD után két évvel új lemezzel jelentkezik Dolhai Attila. Az előző albummal ellentétben – ahol a színházi élmények egyfajta összefoglalása volt a cél – a színész ezúttal nem mások által megírt szerepek mentén szólal meg, hanem saját szerzeményeit gyűjtötte össze.
Vizuál

Elhunyt moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum volt elnöke

98 éves korában, koronavírus-fertőzésben elhunyt Irina Antonova, a világhírű moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum volt igazgatója, aki 52 év után, 2013-ban vonult vissza az intézmény éléről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.