Klasszikus

Serkenj fel, kegyes nép!

2007.04.10. 00:00
Ajánlom
Serkenj fel, kegyes nép! címmel hirdeti meg kárpát-medencei ifjúsági zenei játékát a Jeunesses Musicales Hungary Egyesület a kettős Kodály-évforduló alkalmából. A szervezők április 27-ig várják iskolai csapatok jelentkezését.

A játék témaköre felöleli a zeneszerző és pedagógus életének fontos állomásait és alkotásait. A résztvevő csapatok a zenefelismerés, Kodály gyűjtötte népdalok és könnyebb kórusművek éneklése, valamint a mester életrajzi adatainak, népdalgyűjtői, zeneszerzői és pedagógiai munkásságának ismerete területein mérik össze tudásukat.

A szervezők és a támogatók lehetővé teszik, hogy a résztvevő csapatok térítésmentesen segédanyagokat kapjanak, melyek a felkészüléshez szükséges könyveket, kottákat valamint zenei anyagot tartalmaznak. A játékos vetélkedő zsűrijének tagjai egyetemi és főiskolai tanárok, zeneszerzők, zenetörténészek, hangszeres és énekes előadóművészek. 2007. április 15-ig erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, délvidéki, burgenlandi és magyarországi iskolák 6 fős csapatai jelentkezhetnek két korosztályban:

I. korosztály: 10 – 15 éves diákok,
II. korosztály: 14 – 19 éves diákok.

Jelentkezés, további információ:

Jeunesses Musicales Hungary (Ifjú Zenebarátok Magyarországi Egyesülete), 1088 Budapest, Rákóczi út 19.
Fax: (+36-1) 476 0321, E-mail: kodaly@jmh.hu
Kovács Beáta (+36- 1) 476 0325

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.