Klasszikus

Shakespeare-bérlet a budapesti színházpalotákban

2004.09.27. 00:00
Ajánlom
„Három test, egy lélek” – így jellemezte Marton László, a Vígszínház igazgatója azt a különleges programsorozatot, amelynek keretében három gyönyörű fővárosi színház, a Magyar Állami Operaház, a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház ad helyet három Shakespeare-műnek, illetve az író műve alapján készült produkciónak.

Az ötletadó Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház igazgatója volt. A szervezés nem volt könnyű, mivel az épületek eltérő méretei ellenére meg kellett oldani, hogy a bérlet tulajdonosai mindegyik színházban azonos vagy hasonló színvonalú helyen üljenek.

A sorozat 2005. január 23-án az Eszenyi Enikő által rendezett Sok hűhó semmiért című vígjátékkal indul a Vígszínházban. A második előadásra március 6-án lesz a Budapesti Operettszínházban, ahol Kerényi Miklós Gábor rendezésében Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljét láthatja a közönség. A záróestre május 29-én kerül sor az Operaházban, ahol a Magyar Nemzeti Balett előadásában A makrancos Kata kerül színre. A koreográfiát Seregi László Goldmark Károly zenéjére készítette.

A könnyedebb, de színvonalas színházi estékre vágyók a Budapesti Operettszínház és a Vígszínház négy előadást tartalmazó, közös bérletét vásárolhatják meg. Az előbbiben Kálmán Imre Csárdáskirálynője és Lévay – Kunze Mozart! című musical-je, az utóbbiban pedig az Egy csók és más semmi című zenés komédia és az Össztánc című, „szüleink és nagyszüleink emlékének” ajánlott produkció lesz látható.

A bérleteket valamennyi színház szervezőosztálya értékesíti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.