Klasszikus

Sine Morbo Művészeti Estek – Újévi Koncert

2003.12.20. 00:00
Ajánlom
A Sine Morbo Művészeti Estek programsorozat 2001-ben indult, amelynek keretében 13 fiatal zenész nyert támogatást. A programsorozat sikerét, az ifjú művészek tehetségét látva az egy éves támogatási periódus lejárta után a szervezők úgy határoztak, hogy nem hagyják magára támogatottaikat, hanem tovább egyengetik útjukat a világsikert jelentő deszkák felé.

A 2003-as évben az egész programsorozat egyfajta átalakuláson ment keresztül, ugyanis az addig szinte kizárólag Budapesthez és Gödöllőhöz kötődő koncertek vidéki nagyvárosokba is eljutottak. Az év folyamán összesen 13 vidéki koncertre került sor, ahol a Sine Morbo Művészeti Estek kiemelten támogatott művészei – Hajnóczy Júlia szopránénekes, Tóth Péter zongorista és az Ewald Rézfúvós Quintet – léptek fel.

A Sine Morbo Művészeti Estek életében most egy újabb jelentős lépés következik: a három kiemelt támogatott 2004. január 2-án a Zeneakadémia Nagytermében önálló Újévi Koncertet ad a Budapesti Vonósok kíséretével. A koncert igazi csemegét jelent a komolyzenét kedvelőknek, hiszen ritkán fordul elő, hogy ilyen fiatal és tehetséges művészek közösen álljanak színpadra. Az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé sorolt Hajnóczy Júlia, aki már a fél világot elkápráztatta énekhangjával, a Liszt Ferenc-díjas zongorista, Tóth Péter és a szintén Liszt Ferenc-díjas Ewald Rézfúvós Quintet feledhetetlen szórakozást ígér a koncertszerető közönségnek. A koncertre jegyek kaphatók a Zeneakadémia jegypénztárában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.