Klasszikus

Sine Morbo Művészeti Estek – Újévi Koncert

2003.12.20. 00:00
Ajánlom
A Sine Morbo Művészeti Estek programsorozat 2001-ben indult, amelynek keretében 13 fiatal zenész nyert támogatást. A programsorozat sikerét, az ifjú művészek tehetségét látva az egy éves támogatási periódus lejárta után a szervezők úgy határoztak, hogy nem hagyják magára támogatottaikat, hanem tovább egyengetik útjukat a világsikert jelentő deszkák felé.

A 2003-as évben az egész programsorozat egyfajta átalakuláson ment keresztül, ugyanis az addig szinte kizárólag Budapesthez és Gödöllőhöz kötődő koncertek vidéki nagyvárosokba is eljutottak. Az év folyamán összesen 13 vidéki koncertre került sor, ahol a Sine Morbo Művészeti Estek kiemelten támogatott művészei – Hajnóczy Júlia szopránénekes, Tóth Péter zongorista és az Ewald Rézfúvós Quintet – léptek fel.

A Sine Morbo Művészeti Estek életében most egy újabb jelentős lépés következik: a három kiemelt támogatott 2004. január 2-án a Zeneakadémia Nagytermében önálló Újévi Koncertet ad a Budapesti Vonósok kíséretével. A koncert igazi csemegét jelent a komolyzenét kedvelőknek, hiszen ritkán fordul elő, hogy ilyen fiatal és tehetséges művészek közösen álljanak színpadra. Az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé sorolt Hajnóczy Júlia, aki már a fél világot elkápráztatta énekhangjával, a Liszt Ferenc-díjas zongorista, Tóth Péter és a szintén Liszt Ferenc-díjas Ewald Rézfúvós Quintet feledhetetlen szórakozást ígér a koncertszerető közönségnek. A koncertre jegyek kaphatók a Zeneakadémia jegypénztárában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Könyv

Feleannyian olvasnak rendszeresen könyvet, mint 15 éve

A Tárki kutatása szerint 2005 óta majdnem megfeleződött a rendszeres könyolvasók száma. Átlagosan 37 könyvet olvasnak évente azok, akik olvasnak.
Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!
Vizuál

Akár telefonról is bejárhatóak a Nyitott Műhelyek az idei Budapest Design Weeken

Online cukorvirág-készítés, környezettudatos esőkabát előállítás, vicces kerámiák vagy kézműves cipők műhelytitkai. Az idei Design Hét félig a netre költözött, így a nyitott műhelyekbe akár otthonról is bepillanthatunk! Mutatjuk, hogyan!
Vizuál

Október 1-jén indul a Szemrevaló Filmfesztivál

A nyitófilm Burhan Qurbani társadalmi kérdéseket feszegető mozija, az idei Berlinale egyik versenyfilmje, a Berlin, Alexanderplatz lesz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.
Klasszikus kritika

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.