Klasszikus

Sine Morbo Művészeti Estek – Újévi Koncert

2003.12.20. 00:00
Ajánlom
A Sine Morbo Művészeti Estek programsorozat 2001-ben indult, amelynek keretében 13 fiatal zenész nyert támogatást. A programsorozat sikerét, az ifjú művészek tehetségét látva az egy éves támogatási periódus lejárta után a szervezők úgy határoztak, hogy nem hagyják magára támogatottaikat, hanem tovább egyengetik útjukat a világsikert jelentő deszkák felé.

A 2003-as évben az egész programsorozat egyfajta átalakuláson ment keresztül, ugyanis az addig szinte kizárólag Budapesthez és Gödöllőhöz kötődő koncertek vidéki nagyvárosokba is eljutottak. Az év folyamán összesen 13 vidéki koncertre került sor, ahol a Sine Morbo Művészeti Estek kiemelten támogatott művészei – Hajnóczy Júlia szopránénekes, Tóth Péter zongorista és az Ewald Rézfúvós Quintet – léptek fel.

A Sine Morbo Művészeti Estek életében most egy újabb jelentős lépés következik: a három kiemelt támogatott 2004. január 2-án a Zeneakadémia Nagytermében önálló Újévi Koncertet ad a Budapesti Vonósok kíséretével. A koncert igazi csemegét jelent a komolyzenét kedvelőknek, hiszen ritkán fordul elő, hogy ilyen fiatal és tehetséges művészek közösen álljanak színpadra. Az 50 legsikeresebb magyar fiatal közé sorolt Hajnóczy Júlia, aki már a fél világot elkápráztatta énekhangjával, a Liszt Ferenc-díjas zongorista, Tóth Péter és a szintén Liszt Ferenc-díjas Ewald Rézfúvós Quintet feledhetetlen szórakozást ígér a koncertszerető közönségnek. A koncertre jegyek kaphatók a Zeneakadémia jegypénztárában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A londoni és a New York-i operaház is kirúgta Vittorio Grigolót

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera.
Klasszikus

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Színház

Kiállnak Upor László rektorjelölt mellett kollégái és hallgatói 

Több mint nyolcvan színházi dramaturg, és az SZFE Doktori Iskolájának negyven hallgatója állt ki nyilatkozataiban a Színház- és Filmművészeti Egyetem múlt héten megszavazott rektorjelöltje, Upor László dramaturg, fordító és egyetemi tanár szakmai és emberi integritása mellett.
Színház

Mégsem szűnik meg az NKA?

Az EMMI hivatalos közleményt adott ki az állami kulturális támogatások jelentős részét szétosztó Nemzeti Kulturális Alappal kapcsolatban megjelent hírekre válaszul.
Zenés színház

Cecilia Bartoli operaigazgató lett

Az olasz operaénekesnő az első nőként veszi át a monte-carlói operaház, a La Salle Garnier vezetését 2023-tól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Klasszikus gyász

Elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész

Életének 96. évében elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész, a Zeneakadémia nyugalmazott tanszékvezető tanára, Bácsbokod díszpolgára.
Klasszikus hír

Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt

Kelemen Gáspár nyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny nagydíját, a megmérettetést november 29. és december 1. között rendezték Szombathelyen.
Klasszikus hír

Igor Levit zongoraművész kapja a Nemzetközi Beethoven-díjat

Igor Levit zongoraművész kapja idén a tízezer euróval járó Nemzetközi Beethoven-díjat – jelentette be a Beethoven Akadémia.
Klasszikus virtuózok

A Virtuózok viharos sikert arattak a londoni Covent Gardenben

Magyarország klasszikus zenei tehetségkutatójának hat felfedezettjét látta vendégül a Londoni Magyar Kulturális Központ egy nagyszabású adventi koncerten.