Klasszikus

Siófoki Tavaszi Fesztivál idén Liszt jegyében

2011.03.16. 11:37
Ajánlom
Komoly- és könnyűzenei koncertekkel, balettel, kiállítással, humorral várja az érdeklődőket idén a Siófoki Tavaszi Fesztivál a Liszt Ferenc-emlékév jegyében.

A rendezvény az összes korosztályt megszólítva, többféle műfajban kínál változatos kulturális programokat, a képzőművészettől a táncon át a komolyzenéig. A fesztivál első napján nyílik a kulturális központ emeleti galériáján Szekeres Erzsébet gödöllői iparművész különlegességnek számító kiállítása, aki színes szőnyegeivel és grafikáival Benedek Elek mesevilágát idézi fel. A megnyitót követően az Apáti Dixieland Band ad koncertet. A fő programok 19-én indulnak a központ színháztermében. A Váci Szimfonikus Zenekar és Farkas Gábor zongoraművész koncertjével adózhat a közönség a 200 éve született világhírű zongoravirtuóz-zeneszerző Liszt Ferenc emlékének. A Kolompos együttes gyermekkoncerttel, Bödőcs Tibor pedig stand-up esttel várja az érdeklődőket. Igazi különlegességnek ígérkezik a Pécsi Balett Giselle című produkciója, egy romantikus darab mai szemmel, amely a szerelem, az árulás, az őrület, a bosszú és a megbocsátás története.

Április 5-én Koncz Zsuzsa koncertezik, április 8-án Rékasi Károly válogat Wass Albert műveiből. Április 9-én a fesztivál záróeseménye a KIKK és a Siófoki Alkotók Körének közös szervezésű templomi előadása és koncertje lesz a Római Katolikus Plébániatemplomban, amikor Liszt géniusza az orgonazenében címmel hallható Teleki Miklós előadása és koncertje. A siófoki tavaszi fesztiválra kedvezményes bérlet váltható 5500 forintért, amely a rendezvény három előadására: a Liszt Ferenc 200! című március 19-i hangversenyre, a Pécsi Balett április 2-i előadására és Koncz Zsuzsa április 5-i koncertjére szól. További információk a www.kulturkozpont-siofok.hu, valamint a www.jegy.hu oldalakon, továbbá a Kálmán Imre Kulturális Központ telefonján: +3684/311-855; +3684/311-856 számokon kaphatók.

A fesztivál március 18-tól és április 9-ig tart.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Klasszikus klassz a parton

Íme, a Klassz a pARTon! fesztivál teljes programja

Ötvenkét ingyenes koncerttel várja látogatóit a Balaton, a Duna és az Adriai-tenger partján Érdi Tamás fesztiválja július 8. és szeptember 22. között. Mutatjuk, hol hallgasson klasszikus zenét, ha nyaral.
Klasszikus hír

Magyar taggal bővült az Európai Zenei Tanács elnöksége

Az európai zenei ernyőszervezet vezetésének Zsoldos Dávid személyében 13 év után újra magyar tagja van.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Hogyan válhat szemléletformálóvá egy kulturális esemény?

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 16-i adásában vendégünk lesz Fekete Péter, Göttinger Pál, Hamar Zsolt és Pataki András.