Klasszikus

Soproni ünnep

2004.06.19. 00:00
Ajánlom
A Leghűségesebb Városban, Sopronban, tegnap kezdődött és július 11-ig tart az idei nyári kulturális fesztivál, a Soproni Ünnepi Hetek. A 47. alkalommal megrendezett programsorozat nyitánya a Fő téren volt, ahol Virtuóz varázs című műsorával a Rajkó zenekar szórakoztatta a közönséget.

Ezen a hétvégén színes rendezvények, népzenei koncertek, utcaszínházi és bábelőadások, néptáncbemutatók, mézeskalács-készítők, gyertyaöntők, bábkészítők vegyülnek a kézműves-kirakodóvásár forgatagába. Ekkor kel életre a Fő téri színpadon Szesz Démona és Héteott Heló szerelmi históriája, a Kajárpéci Vízirevű társulatának előadásában.

A tradíciókhoz híven a fertőrákosi Barlangszínházban három opera- és egy operettelőadás emeli az idei ünnepi hetek rangját. Fesztivál lesz a fesztiválban a Régi Zenei Napok jubileumi előadás-sorozata június 26. és július 3. között. A régi zene életre keltői huszadik alkalommal vesznek részt az ünnepi heteken. Az idén egyebek mellett különleges zenélő padokat hoznak Sopronba, amelyek az uniós tagállamokat képviselik. A rajtuk helyet foglalók annak az országnak a zenei kultúrájából kapnak ízelítőt, amelyet az általuk kiválasztott pad szimbolizál. A Régi Zenei Napokon neves nemzetközi professzorok vezetnek zenei és tánckurzusokat. Lesz emellett nemzetiségi kórusfesztivál, nemzetközi fúvószenei találkozó, határbál.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.