Klasszikus

Sport és zene

2004.06.11. 00:00
Ajánlom
Ma indítja el a nyarat a Sport Sziget. A háromnapos fesztiválon, immár ötödik alkalommal az idén is 100% bulit és 0% belépőt ígérnek a rendezők a Népstadionkertbe látogató érdeklődőknek.

Most talán még a külföldi zenei fellépők is eltörpülnek a sportkínálat mellett: nyolcvan sportág képviselteti magát az ötven programhelyszínen. Nézni és csinálni egyaránt lehet majd, hiszen lesz kalandpark, aerobic, spinning (teremkerékpár), fitnesz-wellnesz expo, strandsportok, kosár jam és gála, slide verseny igazi havas pályán, bringaversenyek, görsportok deszkásoknak és korisoknak, EB Klub, valamint athéni útért folyó vetélkedősorozat. A Sport Sziget ad otthont az Erős Emberek Magyar Bajnokságának és az Országos Egyéni Szertorna Bajnokságnak. Lenyűgöző lesz a kínálat harcművészetekből, autósportokból is, sőt lesz Ability Park is a fogyatékkal élők beilleszkedését segítendő, de az is talál magának programot, aki szellemi tréningre vágyik. Persze a szervezők idén sem hanyagolják el a kocsmasportokat, lesz majd asztali hoki, darts és csocsó is.

A legnagyobb durranásnak az Egyesült Államokból érkező és három napig a Sport Szigeten trükköző-zsákoló Harlem Wizards ígérkezik. A kosárlabdacsapat kilenc tagja folyamatos szórakozást ígér: az első napon akrobatikus elemekkel tarkított show-t ad elő, majd barátilag megmérkőzik a Sport1-PVSK médiaválogatott ellen, a második napon a Körcsarnokban hazánk legjobb kosarasaival játszik, vasárnap pedig egész napos edzőtábort tart a sportág szerelmeseinek.

Azok estéi is tartalmasnak ígérkeznek, akik csak a hallójáratukat akarják stimulálni: 6 színpadon 27 zenekar lép fel és 30 Dj szolgáltatja a talpalávalót. Ma a nagyszínpadon a Best of, a Ghymes, a Boban Markovič Orkestar és az Anima Sound System képviselik a könnyedebb hangvételt. A holnapi nap a zúzósabb zenéké lesz: a Tankcsapda és három tengerentúli csapat lép fel: a Weakerthans, a Hatebreed és a sztárvendégként beharangozott Slipknot. Utóbbitól kicsit meg fognak ijedni azok, akik nincsenek hozzászokva a horrorisztikus, görcsös maszkokban előadott progresszív nu metalhoz. A vasárnapi kínálat megint emészthetőbb lesz a Hollywoodooval, a Heaven Street Sevennel, a Kispál és a Borzzal és persze a Sziámival, akik valamiért mindig mindenhol ott vannak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.