Klasszikus

Steve Hackett, a Genesis gitárosának koncertje Budapesten

2004.02.17. 00:00
Ajánlom
A Genesis tagjai közül Steve Hackett az egyik legnagyobb zenei legenda Peter Gabriel és Phil collins mellett. Hackett kompozíciói és gitárjátéka meghatározó tényezője volt a zenekar sikerének. A ’70-es években a Peter Gabriel, majd Phil Collins által vezetett csapat a világ első számú progresszív rock zenekara lett, több száz millió eladott lemezzel.

Steve Hackett közel 30 éve készít szólólemezeket is, az igényes zene kedvelőinek legnagyobb örömére. Stílusa változatos, a rock, a jazz, a world music és a klasszikus zene elemei keverednek muzsikájában. 2002-ben teltházas koncertet adott akusztikus triójával Budapesten, melyről a Gramy Records produkciójában DVD felvétel készült, és az egész világon meghódította a közönséget.

2004 tavaszán klasszikus rock felállású zenekarával, európai turnén mutatja be a „To watch the Storms” című új album anyagát. A magyarországi közönség is részese lehet minden idők egyik legjobb Hackett produkciójának április 3-án Budapesten, a Petőfi Csarnokban. A Steve Hackett Band az alábbi összeállításban lép színpadra: Steve Hackett (gitár, ének), Gary O’Toole (dobok), Roger King (billentyűs hangszerek), Terry Gregory (basszusgitár), Rob Townsend (szaxofon, fuvola). Peter Gabriel koncertje mellett Steve Hackett fellépése a 2004-es budapesti tavasz egyik legjelentősebb rocktörténeti eseménye.

Steve Hackett felkérésére a Gramy Records Égerházi Attila vezetésével ismét DVD felvételt készít a koncertről és a magyarországi itt-tartózkodásáról. A Hungarian Horizons – Live in Budapest (DVD, 2002, Camino és Gramy Records) után tehát újabb magyarországi koncert vonul be a zenetörténelembe, a világ egyik legjobb és legismertebb gitárosának jóvoltából.

A koncert 20 órakor kezdődik. A belépőjegyet 1.000 Ft értékben beszámítják a helyszínen vásárolt Steve Hackett kiadványok árába. A nézőtér ülőhelyes. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében. Kapunyitás 19 órakor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.