Klasszikus

Steve Hackett, a Genesis gitárosának koncertje Budapesten

2004.02.17. 00:00
Ajánlom
A Genesis tagjai közül Steve Hackett az egyik legnagyobb zenei legenda Peter Gabriel és Phil collins mellett. Hackett kompozíciói és gitárjátéka meghatározó tényezője volt a zenekar sikerének. A ’70-es években a Peter Gabriel, majd Phil Collins által vezetett csapat a világ első számú progresszív rock zenekara lett, több száz millió eladott lemezzel.

Steve Hackett közel 30 éve készít szólólemezeket is, az igényes zene kedvelőinek legnagyobb örömére. Stílusa változatos, a rock, a jazz, a world music és a klasszikus zene elemei keverednek muzsikájában. 2002-ben teltházas koncertet adott akusztikus triójával Budapesten, melyről a Gramy Records produkciójában DVD felvétel készült, és az egész világon meghódította a közönséget.

2004 tavaszán klasszikus rock felállású zenekarával, európai turnén mutatja be a „To watch the Storms” című új album anyagát. A magyarországi közönség is részese lehet minden idők egyik legjobb Hackett produkciójának április 3-án Budapesten, a Petőfi Csarnokban. A Steve Hackett Band az alábbi összeállításban lép színpadra: Steve Hackett (gitár, ének), Gary O’Toole (dobok), Roger King (billentyűs hangszerek), Terry Gregory (basszusgitár), Rob Townsend (szaxofon, fuvola). Peter Gabriel koncertje mellett Steve Hackett fellépése a 2004-es budapesti tavasz egyik legjelentősebb rocktörténeti eseménye.

Steve Hackett felkérésére a Gramy Records Égerházi Attila vezetésével ismét DVD felvételt készít a koncertről és a magyarországi itt-tartózkodásáról. A Hungarian Horizons – Live in Budapest (DVD, 2002, Camino és Gramy Records) után tehát újabb magyarországi koncert vonul be a zenetörténelembe, a világ egyik legjobb és legismertebb gitárosának jóvoltából.

A koncert 20 órakor kezdődik. A belépőjegyet 1.000 Ft értékben beszámítják a helyszínen vásárolt Steve Hackett kiadványok árába. A nézőtér ülőhelyes. Helyfoglalás az érkezés sorrendjében. Kapunyitás 19 órakor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.