Klasszikus

Sting a Dohnányit választotta

2011.04.05. 14:00
Ajánlom
A Budafoki Dohnányi Zenekar június 30-án lép fel a popsztárral, de más különlegességeket is kínál a zenekar tavaszi bérletakciója.

Hollerung Gábor a május elejéig tartó kedvezményről, a zenekar nyári terveiről, és az idei év különleges eseményéről, a Sting Symphonicity-turnén való közreműködésről mesélt. „Annak ellenére, hogy ez az évad különösen nehéznek ígérkezik, bérletárainkat nem emeltük" - fogalmazott. „Igyekeztünk minél jobban alkalmazkodni közönségünk igényeihez, ezért rendkívül népszerű újévi koncertünk a következő évadban az Universitas bérlet műsorában is szerepel. A nézőteret mindig megtöltő filmzene koncertsorozat is folytatódik, ahol a zene megértését és élvezhetőségét vizuálisan is segítettük. Új Zene-Kép bérletünk műsorába kimondottan olyan műveket válogattunk, amelyeknél a megszólaló zenékhez készült képi megfogalmazás a mélyebb megértést szolgálja. Természetesen folytatódik a közkedvelt Megérthető zene sorozatunk, valamint törzsközönségünk kívánságára idén is kapható lesz a Prémium bérlet, amely koncerteken kívüli extra lehetőségeket kínál az érdeklődők számára." 

Az együttes szakmai felkészültségét mutatja az a színes előadói skála, akik mind-mind játszottak már Magyarország legfiatalabb szimfonikus zenekarával: Szakcsi Lakatos Béla, Binder Károly, Fekete-Kovács Kornél, Falusi Mariann, az Illényi-testvérek, Havasi Balázs, Varnus Xavér. Az együttes szerepelt már a Kínai-Magyar-Európai Kultúrák Hídja Gálaesten, az olasz állam létrejöttének 150. évfordulóján, és felkérésük van a balatonfüredi önkormányzattól az EU soros elnökség kulturális programjain való fellépésre is. „Kiemelkedő jelentőségű meghívást kaptunk Budafok testvérvárosától, Bonntól, ahol októberben a német újraegyesítés hivatalos állami ünnepén adunk koncertet" - emelte ki Hollerung Gábor. 

A nyár sem pihenéssel telik: kétszer is fellépnek a Budapesti Nyári Fesztiválon, hangversenyt adnak a budapesti és a grazi kórusversenyeken, de a hagyományosnak számító Zempléni Fesztivál mellett idén is ellátogatnak Svájcba, ahol évek óta a Sion Valais Nemzetközi Zenei Fesztivál rezidens zenekaraként lépnek a színpadra. A júniusi koncertműsor is izgalmasnak ígérkezik: „Számomra is meglepő, milyen hatalmas az érdeklődés a világhírű énekes-előadóművész, Sting Symphonicity turnéja iránt, melynek három koncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri Stinget. A pozsonyi és a grazi fellépés után június 30-án Budapesten is velünk koncertezik az énekes" - fogalmazott a zeneigazgató.

További információ itt található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.