Klasszikus

Summa Artium díjat kapott az Erste

2011.11.29. 16:26
Ajánlom
Az egyik legfontosabb, a magyar kultúra támogatásáért kiérdemelhető elismeréssel jutalmazták az Erste Bank Hungary Zrt. erőfeszítéseit a kulturális projektek területén.

A pénzintézet a 2005-ben alapított Summa Artium Kortárs művészetért díját vehette át november 24-én, mivel évek óta következetesen és kitartóan, valamint a lehetőségeihez képest jelentős arányban támogatja a kortárs kultúrát. 

A Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják. A Kortárs művészetért kategória díját a zsűri minden évben olyan vállalatnak ítéli oda, amely következetesen, kitartóan és a lehetőségeihez képest jelentős arányban juttat támogatást a kortárs kultúra számára, és a legeredetibben használta ki a kortárs művészetekkel való együttműködésben rejlő lehetőségeket.

A díj elnyerése kapcsán Danks Emese, a bank kommunikációs igazgatója kiemelte: az Erste Bank Hungary Zrt. mindenkor az igényes, értékeket hordozó kultúra mellett teszi le voksát. A bank nagy örömére szolgál, hogy kulturális szponzorációs tevékenységét az egyik legkomolyabb szakmai díjjal jutalmazták. Ez egyben azt is jelenti számukra, hogy helyes a bank támogatási politikája, stratégiája.

Az elismerés értékét tovább növeli, hogy a 11 tagú zsűri (Szauer Péter - HVG Zrt., elnök-vezérigazgató; Dávid Péter - Amerikai-Magyar Kereskedelmi Kamara, igazgató; Dr. Kádár Gabriella - CIG-Pannonia Biztosító, vezérigazgató-helyettes; Károlyi Zsuzsanna - E.ON Hungária, kommunikációs vezető; Liptay Gabriella - kommunikációs szakember) egyhangú döntéssel ítélte azt oda a banknak.

Az Erste Bank Hungary Zrt. a hazai kulturális élet egyik legmeghatározóbb támogatója: 2008-ban a nemzetközi szinten is elismert Művészetek Palotájának lett a stratégiai támogatója. Idén a Zeneakadémiával és annak Baráti Körével közösen ösztöndíjprogramot indított, melynek köszönhetően az egyetem legtehetségesebb növendékei,lakhatási támogatáshoz juthatnak, vagy akár kurzusokon, különböző versenyeken vehetnek részt, tehát a művészi karrier felépítésében elengedhetetlen ismeretekkel vértezhetik fel magukat.

A nemzetközi bankcsoport 2004-ben alapozta meg az egyedülálló Kontakt gyűjteményét - elsősorban a közép-, kelet- és délkelet-európai régió hatvanas-hetvenes évekbeli konceptuális műveiből válogatva. A gyűjtemény kiemelt célja a közelmúlt egyik jelentős művészeti korszakának értékmentése és bemutatása a jelen generációinak. Tranzit néven közép-európai kortárs művészetet támogató programot is indított 2002-ben a bankcsoport, amelynek célja nem egyszerűen kiállítások támogatása, hanem az oktatás, az aktuális szocio-kulturális helyzet bemutatása, művészeti projektek és workshopok indítása. Az AMADEUS Művészeti Alapítvánnyal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen pedig kiemelten sikeres képzőművészeti ösztöndíjprogramot hozott létre és működtet az egyetem Művészeti Karának másod-, harmad- és negyedéves festő- és szobrász-hallgatói számára.

Fontos állomás volt a bank támogatási stratégiájában az is, hogy 2008-ban csatlakozott a Príma Primissima kezdeményezéshez és megalapította a Junior Prima Díj Magyar sajtó kategóriáját.

A nagyobb szabású és hosszabb távú kulturális együttműködések mellett a bank rendszeresen támogat egyéni kulturális projekteket is. Ebben az évben a Prima Primissima díjas Keleti Éva Visszapillantás című retrospektív fotókiállítását, illetve a kiállítás anyagából készült könyvet támogatta a bank. Emellett főszponzora Kulka János Akarod vagy nem című koncertturnéjának, és a Pozsonyi Piknik rendezvénysorozaton az Erkély-opera megrendezéséhez is hozzájárult.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Raktárvásárral zárja a nyarat a Libri

Hat napig várja váltakozó akciókkal és folyamatosan frissülő készlettel vásárlóit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.
Klasszikus

Magyarul is megjelenik Fischer Ádám életrajzi könyve

A karmester 70. születésnapjára jelenik meg Oplatka András életrajzi könyve szeptember elején. Természetesen német nyelven is kiadják.
Klasszikus

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Klasszikus

Medve ölte meg a 44 éves Julien Gauthier francia zeneszerzőt

Julien Gauthier a természet hangjait rögzítette készülő művéhez, amikor egy medve támadt rá Kanadában.
Vizuál

Itt a Kisasszonyok előzetese Meryl Streeppel és Emma Watsonnal

Igazi sztárparádés feldolgozás érkezik Luisa May Alcott klasszikusából.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Éjszaka még az ékszerek is varázslatosabbak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása augusztus 24-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Börcsök Annával, Deák Andreával, Hont Angélával és ifj. Kovács Antallal.
Klasszikus ajánló

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!
Klasszikus kritika

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Klasszikus gyász

Medve ölte meg a 44 éves Julien Gauthier francia zeneszerzőt

Julien Gauthier a természet hangjait rögzítette készülő művéhez, amikor egy medve támadt rá Kanadában.
Klasszikus életrajz

Magyarul is megjelenik Fischer Ádám életrajzi könyve

A karmester 70. születésnapjára jelenik meg Oplatka András életrajzi könyve szeptember elején. Természetesen német nyelven is kiadják.