Klasszikus

Szabad a Tér!

2006.06.08. 00:00
Ajánlom
A Szabad Tér Színház idei programjában musical, jazzkoncertek, vígjáték és egy fergeteges karnevál is szerepel június 10. és július 19. között a Városmajorban.

Premierrel nyitja idei szezonját a rendezvény, hiszen 2006. június 10-én, szombaton este bemutatóként kerül színre A muzsika hangja című musical, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Június 21-től elindul az öt koncertből álló jazz-szerdák sorozat is. A nyitókoncerten a Cornelio Tutu Band zenél.

Június 23-án és 24-én este a Szeressük egymást! című vígjátékkal várják az érdeklődőket. Nóti Károly darabját a Karinthy Színház társulata mutatja be, Karinthy Márton rendezésében, Csonka András, Nyertes Zsuzsa, Dózsa László, Oszter Sándor, Straub Dezső, Rátonyi Hajni, Sztankay István és Balázs Andrea közreműködésével.

A Szabad Tér Színház másik helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 16-án kerül sor a XI. Duna Karneválra. Az első részben, többek között görög, olasz, lengyel és mexikói együttesek igazi nemzetközi tánckarnevált varázsolnak elénk, a szünetet követően pedig a Magyar Állami Népi Együttes és a BM Duna Művészegyüttes tánckoncertjét, a Táncos magyarokat tekinthetik meg a látogatók. A darab rendező-koreográfusa Mihályi Gábor, az est rendezője pedig Mucsi János.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.