Klasszikus

Szabad a Tér!

2006.06.08. 00:00
Ajánlom
A Szabad Tér Színház idei programjában musical, jazzkoncertek, vígjáték és egy fergeteges karnevál is szerepel június 10. és július 19. között a Városmajorban.

Premierrel nyitja idei szezonját a rendezvény, hiszen 2006. június 10-én, szombaton este bemutatóként kerül színre A muzsika hangja című musical, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Június 21-től elindul az öt koncertből álló jazz-szerdák sorozat is. A nyitókoncerten a Cornelio Tutu Band zenél.

Június 23-án és 24-én este a Szeressük egymást! című vígjátékkal várják az érdeklődőket. Nóti Károly darabját a Karinthy Színház társulata mutatja be, Karinthy Márton rendezésében, Csonka András, Nyertes Zsuzsa, Dózsa László, Oszter Sándor, Straub Dezső, Rátonyi Hajni, Sztankay István és Balázs Andrea közreműködésével.

A Szabad Tér Színház másik helyszínén, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon június 16-án kerül sor a XI. Duna Karneválra. Az első részben, többek között görög, olasz, lengyel és mexikói együttesek igazi nemzetközi tánckarnevált varázsolnak elénk, a szünetet követően pedig a Magyar Állami Népi Együttes és a BM Duna Művészegyüttes tánckoncertjét, a Táncos magyarokat tekinthetik meg a látogatók. A darab rendező-koreográfusa Mihályi Gábor, az est rendezője pedig Mucsi János.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Megkezdte munkáját Antal Zsolt az SZFE Elméleti Intézetének élén

Sára Balázs és Bodolay Géza után újabb intézetvezető kezdte meg munkáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Színház

Kétszer is látható lesz Pintér Béla népszerű előadása

Pintér Béla és Társulata online térbe költözik a leállás idején, egyik legnépszerűbb előadásukat, a Szívszakadtigot két alkalommal, december 6-án és 9-én is közvetítik.
Könyv

Közösségben alkotni – Könyv mutatja be Fodor Tamás pályájának első szakaszát

Szabadságszigetek címmel írta meg Fodor Tamás és Stúdió „K” történetét Sándor L. István. A kötet december közepén jelenik meg.
Jazz/World

Egyedül a hangszerparkban – Négy dal Barabás Lőrinc készülő lemezéről

A Fidelio közönsége hallhatja elsőként Barabás Lőrinc legújabb számait, amik a következő szólólemezen is szerepelnek majd. Hangerőt fel, húszperces koncert következik az egyik legizgalmasabb jazztrombitástól.
Színház

Ismét verset mondanak a telefonban az Örkény színészei

A társulat tagjai személyre szóló költeményekkel készülnek, amit telefonon mondanak el a programban résztvevőknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Ferencváros díszpolgára lett Kurtág György

Ferencváros díszpolgára díjat adományozott Kurtág György zeneszerzőnek Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere.
Klasszikus ajánló

Közönség nélkül tartják meg a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét

Közönség nélkül tartják meg a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, mivel Ausztriában január 7-ig tilos közönség előtt koncerteket tartani.
Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.