Klasszikus

"Szabadság, szerelem" - a magyar kultúra Kínában

2007.07.30. 00:00
Ajánlom
A magyar kultúra követei: Lady Valerie Solti, Fehér László, Fischer Iván, Kertész Imre, Kocsis Zoltán, Sebestyén Márta, valamint számos kiemelkedő együttes kapott meghívást Kínába a Magyar Évad kulturális programjainak keretében.

A "Szabadság, szerelem" – Magyar kultúra Kínában a Magyar Évad keretében 2007/2008 elnevezésű rendezvénysorozaton a magyar kulturális élet több területe mutatkozik be. A program összeállításánál cél volt, hogy a magyar kultúra sokszínűségét legkiválóbb művészeink mutathassák meg, másrészt, hogy a kínai közönség és a kínai partnerek saját ízléseikhez igazodva ismerhessék meg értékeinket.

A program keretében Pekingbe és Sanghajba közel késztáz fő utazik majd ki - harminc eseményre és több mint hatvan előadásra. Jövőre Hong-Kongba és Shenzenbe további több mint száz fő utazik majd. Az előadásokat Peking és Sanghaj legkorszerűbb és legnagyobb presztizsű helyszíneire szervezték: a városok 700–1500 férőhelyes, modern színházi- és koncerttermei, legfontosabb kiállítótermei adnak majd otthont a magyar produkcióknak és kiállításoknak. Fontos és híres fesztiválokba kapcsolódnak majd be, amelyek díszvendégként kezelik a magyar előadókat. Többször nyílik alkalom arra is, hogy magyar és kínai művészek együttműködjenek: Kocsis Zoltán a Sanghaji Operaház Zenekarát vezényli majd, Markó Iván és Keveházi Gábor koreográfiáját kínai zenekar és kórus kíséri, a Budapesti Operettszínház énekesei és táncosai pedig szintén kínai zenekarral lépnek majd fel.

A programok 2007 szeptemberétől egészen 2008 áprilisáig lesznek elosztva. A programsorozat fő szervezője az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.