Klasszikus

Szegedi Muzsikáló Udvar 2005

2005.06.12. 00:00
Ajánlom
„Az udvar nem más, mint egy koncertterem barokk hangulattal” – így jellemezte a Délmagyarország a szegedi Városháza neobarokk díszudvarát. E hangulatos helyszín ad otthont július 14. és augusztus 8. között a Muzsikáló Udvar rendezvényeinek.

A Muzsikáló Udvar kamarakoncertjei ellenpontozzák, és egyben kiegészítik Szegedi Szabadtéri Játékok grandiózus előadásait. A kivételes atmoszférájú helyen megrendezett programok igényes nyáresti szórakozást nyújtanak a közönség számára. A rendezvényt 1970-ben Vaszy Viktor indította el; azóta apró kihagyásokkal minden évben gazdagítja Szeged város nyári programkínálatát.

PROGRAM

Július 14. szerda 20:30
A Kaláka Együttes koncertje
József Attila megzenésített versei

Július 21. hétfő 20:30
A Fool Moon Együttes koncertje

Július 29. péntek 20:30
A Jazz Steps Zenekar koncertje
Km.: Molnár Gyula

Július 30. szombat 20:30
A Trio Midnight jazz-koncertje
Tagjai: Oláh Kálmán (zongora), Balázs Elemér (dob), Egri János (nagybőgő)

Augusztus 1. hétfő 20:30
A MÁV Szimfonikusok Kamarazenekarának koncertje
Bach: IV. Brandenburgi verseny (G-dúr), BWV 1049; d-moll versenymű két vibrafonra és vonószenekarra (a kéthegedűs versenymű átirata), BWV 1043
Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára és vonószenekarra
Mozart: A-dúr szimfónia, K 201

Augusztus 7. vasárnap 20:30
Gregor József és barátai
Km.: Szulák Andrea, Szinetár Dóra, Dunai Tamás

Augusztus 8. hétfő 20:30
A Szegedi Kisopera gálaműsora
A Szegedi Kisopera munkája 1995-ben indult újra. A gálakoncerten a tíz év alatt előadott kisoperák legsikeresebb részletei hangoznak el. Vendég: Gregor József.

A szegedi Városháza címe: Széchenyi tér 10. Jegyek válthatók a Csermák Hangszerüzletben (Szeged, Jókai u. 4., tel.: (62) 420-792). További információ a (30) 246-7083-as telefonszámon kapható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus ajánló

Kocsis Krisztián is fellép a Balatonnál

A MOL által támogatott tehetségek, illetve Kovács Gergely, Érdi Tamás és Kocsis Krisztián ingyenesen látogatható koncertjeivel folytatódik a Klassz a pARTon! fesztivál.