Klasszikus

Szentivánéji álom az Óbudai Danubia Zenekarral

2011.04.05. 07:51
Ajánlom
Április 22-én folytatódik az Óbudai Danubia Zenekar és a Nemzeti Színház közös hangversenysorozata.

A Szentivánéji álmot Mendelssohn és Shakespeare „közvetítésével" hallhatják az érdeklődők, a zenekari játékon túl Bánfalvi Eszter, Radnay Csilla, Udvaros Dorottya, Farkas Dénes, Földi Ádám, Kulka János, Makranczi Zalán, Mátyássy Bence, Szatory Dávid, Szabó Kimmel Tamás közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.

Az est rendezője, Alföldi Róbert szerint: „Rendezőként már többször találkoztam Shakespeare remekművével, de újra és újra elbűvöl humorával, játékosságával, megrettent szédítő mélységeivel, hogy mennyi mindent tud ez a zseniális költő a szerelemről, a szenvedélyről, az Éroszról."

Szentivánéji álom - koncert-színház
2011. április 9. 19:00
Nemzeti Színház, Nagyszínpad

Km.: Udvaros Dorotty (Titánia-Hyppolita), Kulka János (Oberon-Theseus), Alföldi Róbert (Puck), Radnai Csilla (Hermia), Bánfalvi Eszter (Heléna), Fehér Tibor (Demetrius), Szatori Dávid (Lysander), Földi Ádám (Mesélő, Ösztövér), László Zsolt (Zuboly), Mátyássy Bence (Dudás), Makranczai Zalán (Orondi), Hevér Gábor (Vackor), Hollósi Frigyes (Gyalu), Angelica Leánykar (karig.: Gráf Zsuzsanna), Czabán Angelika, Széll Cecília (ének), Óbudai Danubia Zenekar
Dramaturg: Vörös Róbert
Rend.: Alföldi Róbert
Vez.: Hamar Zsolt

Részletek a Shakespeare műből kísérőzene részletekkel
Mendelssohn: Szentivánéji álom

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

Ezekért a kötetekért mindenképp érdemes lesz ellátogatni a 95. Ünnepi Könyvhétre

Június 13. és 16. között rendezik meg a 95. Ünnepi Könyvhetet Budapesten a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A magyar irodalmi élet egyik legrangosabb eseményére készülve kiválogattunk néhány különösen izgalmas kötetet.
Színház

Egyeztetést követelnek a budapesti művészszínházak

Máté Gábor, Mácsai Pál, Kováts Adél, Barda Beáta és Benkő Nóra is aláírta azt az Országos Színházi Találkozó szervezőinek, a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak és a szakmai közvéleménynek szóló nyílt levelet, amelyben azt sérelmezik, hogy a re:oszton nem lesz lehetőségük tárgyalni az új Kulturális Törvényről.
Klasszikus

Átadták a Simándy Énekverseny díjait

Június 3. és 8. között rendezték meg a XII. Simándy József Nemzetközi Énekversenyt, a korábbi évektől eltérően Budapesten, az Eiffel Műhelyházban. A nagy hazai zenei intézmények vezetőiből álló zsűri öt kategóriában hirdetett győzteseket.
Plusz

Lemondott Csák János miniszter

A politikus azzal indokolta döntését, hogy itt az idő átadni a stafétát a fiatalabbaknak. Egy interjúban arról beszélt, elégedett az elmúlt két év során elért eredményeivel. A kulturális és innovációs tárca vezetését Hankó Balázs vette át.
Színház

Vidnyánszky Attila: Vecsei H. Miklós a saját elképzeléseit is megvalósíthatja a Nemzeti társulati tagjaként

A Nemzeti Színház oldalán megjelent interjúban ismertette a következő évaddal kapcsolatos terveket Vidnyánszky Attila. Az intézmény vezérigazgatója saját Marx-rendezésének tervéről is beszélt.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Holokauszt-emlékkoncertet ad a Metrum Ensemble

A kamaraegyüttes a holokauszt nyolcvanadik évfordulója alkalmából szervezett emlékév keretében lép fel a Rumbach zsinagógában. A műsoron szereplő művek közül több is az első alkalommal hangzik el Magyarországon.
Klasszikus ajánló

Koncerttel zárul az Eötvös Alapítvány mesterkurzusa

A hallgatók koncertjével ér véget június 15-én a BMC-ben az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány Eötvös 80 című mesterkurzusa, amelynek tervezésében a márciusban elhunyt zeneszerző is részt vett még.
Klasszikus ajánló

Tizennegyedik születésnapját ünnepli az Anima Musicae Kamarazenekar

Páratlanul tartalmas és színes évaddal a háta mögött készül évadzáró születésnapi koncertjére a Zene Lelkéről elnevezett kamarazenekar. A hagyományokhoz híven idén is június 20-án, az Óbudai Társaskörben ünnepli e felejthetetlen napot az együttes.
Klasszikus hír

Átadták a Simándy Énekverseny díjait

Június 3. és 8. között rendezték meg a XII. Simándy József Nemzetközi Énekversenyt, a korábbi évektől eltérően Budapesten, az Eiffel Műhelyházban. A nagy hazai zenei intézmények vezetőiből álló zsűri öt kategóriában hirdetett győzteseket.
Klasszikus hír

Hat magyar versenyző jutott a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulóiba

Nyolcvannégy fiatal énekes vehet részt szeptember elején a 6. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulóin a Zeneakadémián. A továbbjutók közé dél-afrikai, ausztrál, koreai, thaiföldi és amerikai versenyzők is bekerültek.