Klasszikus

Szentpéteri Csilla a MÜPÁ-ban

2006.09.19. 00:00
Ajánlom
Szentpéteri Csilla és kitűnő zenészei izgalmas, egyedi koncertet ígérnek mindazoknak, akik október 5-én ellátogatnak a Művészetek Palotájába.

Az estén a zongoraművész eddig megjelent négy albumának legsikeresebb művei lesznek hallhatók általa újra átírt formában, valamint saját szerzeményei. Újdonság lesz a Bolyki Brothers együttessel erre az alkalomra közösen átdolgozott számok előadása is.

Szentpéteri Csilla zenei világa modern és művészi, konzervatív és progresszív egyszerre, vadul szenvedélyes és érzékenyen visszafogott. Hallhatók lesznek az elmaradhatatlan virtuóz művek és az elmélyült lírai hangulatok egyaránt. Felfedezőútján egyre távolabbra jut: fiatalosabb, lüktetőbb hangzás jellemzi, merészebb a ritmushangszerek, gitárok és az effektek használatában, játékában a zene összes halmazállapotát átélhetjük a légneműtől a gyémánt keménységűig.

A látványvilág szintén különleges lesz: a nyári DVD felvételen is használt ledfalas technika hazai koncerteken még ritkán látható. Ez a vetítési forma a művek hangulatát és dinamikáját erősítő képsorokat, izgalmas effekteket jelenít meg. Debütálnak a művész új klipjei is, amelyeket Dél-Tunézia turisták által ismeretlen vidékein forgattak.

A koncerten közreműködnek: Sipeki Zoltán, Kormos Janó (gitárok), Szendőfi Péter (dob), Szendőfi Balázs (basszus), Kovács „Tobzi” Tamás, Takács Marci (ütőhangszerek), Elek István (billentyűs hangszerek), Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Bartók Tamás (oboa)

(2006. október 5. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem; „Piano Planet” – Szentpéteri Csilla zongoraestje)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.