Klasszikus

Szép város Kolozsvár

2008.03.28. 00:00
Ajánlom
Vendégünk egy város – Kolozsvár köszönti Budapestet keretében egy fiatal kolozsvári zenész mutatkozik be az Egyetemi templomban, március 28-án. Erich Türk orgonaestjén Bach, Mozart, Franck mellett édesapja alkotásaival is megismerkedhetünk. Hans Peter Türk műveit a koncert második részében hallhatjuk.

Erich Türk 1972-ben született Kolozsváron. Ugyanott , a Gh. Dima Zeneakadémián, Ursula Philippi osztályában orgonát, Florentin Mihaescu osztályában pedig kórusvezetést tanult. További tanulmányait Bécsben végezte, Michael Radulescu osztályában orgonát, Gordon Murray osztályában pedig csembalót tanult. Számos mesterkurzuson vett részt Németországban, Franciaországban, Svájcban, Portugáliában és Moszkvában. 1995-1999 között a medgyesi evangélikus templom orgonistája és karnagya volt, jelenleg a Gh. Dima Zeneakadémia tanársegédje. Szólistaként, a Transylvania Barokk Együttes tagjaként számos fellépése volt az országban és külföldön (Hollandia, Belgium, Németország, Ausztria, Magyarország és Moldova). Hangfelvételeket készítettek vele: a Kolozsvári Rádió, Bukaresti Rádió, ORF (Ausztria), Radio3 Belgium, AVRO Radio és NCRV (Hollandia) és a Duna Televízió (Magyarország). 2000-ben a Bruges-i nemzetközi orgonaverseny díjazottja volt. 2004-től zenei doktorátussal rendelkezik.

(2008. március 28. 20:00 Egyetemi templom (Budapest) - Erich Türk (orgona) koncertje; Bach: Esz-dúr prelúdium és fúga, BWV 552; O Mensch, bewein' dein' Sünde groß, BWV 622; Mozart: F-dúr Andante, K 616; Franck: a-moll korál; Hans Peter Türk: In Honorem Honteri - variációk; "Brich uns, Herr, das Brot" - korálelőjáték; Ostinati per organo; Elegie)

 
 

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.
Jazz/World

„Mecky, drága, jó utat!” – Pályatársai búcsúznak Kóbor Jánostól

December 6-án elhunyt az Omega legendás énekese, Kóbor János, akit egy hónapja szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. Menedzsere később megerősítette: covid okozta szövődmények vezettek a zenész halálához. Kóbor Jánost pályatársai és számos közéleti személy gyászolja.
Színház

Így adott interjút Blaha Lujza

A Bohémvilág 1919. december 27-i számában érdekes szöveggel találkozhattak a korabeli olvasók: maga Blaha Lujza kért helyreigazítást egy állítólagos nyilatkozata kapcsán.
Vizuál

Restaurálták a Barcsay-mozaikokat

Az alkotás eredetileg az 1974-ben megnyitott Újpesti Gyógyfürdő és Uszoda emeleti várakozó terének két szemközti falát díszítette, megújult formájában a Csillaghegyi Strandfürdő éke lett.
Zenés színház

„Az éneklés felemeli a lelket” – 70 éves Pitti Katalin

A legendás énekesnőt születésnapja alkalmából egy csokorra való felvételével köszöntjük, melyek között emblematikus szerepei és ritkaságok egyaránt meghallgathatók.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Mediterrán utazás várja a közönséget a Concerto Budapest koncertjén

Dél-európai témájú zeneművek hangzanak el a december 11-én a Müpában rendezett koncerten, Eötvös Péter Alhambra című hegedűversenyének magyarországi bemutatójában Baráti Kristóf működik közre.
Klasszikus interjú

Magyar Valentin: „Minél szélesebb repertoár kiépítése a célom”

Az ifjú zongoraművész neve nemcsak a szakmabeliek, de a zenerajongók körében is egyre ismerősebben cseng. Rendszeres szereplője a hazai és külföldi koncertéletnek, feltűnt a Virtuózok televíziós tehetségkutatóban is, nemrég pedig weimari versenyeredményétől volt hangos a sajtó. Most az MVM Zrt. jóvoltából frissen átadott Junior Prima díja kapcsán beszélgettünk.
Klasszikus ajánló

Koncerttel és parfümmel ünnepli 210 éves jubileumát a Pannon Filharmonikusok

A december 9-én a Kodály Központban és december 10-én a Müpában elhangzó est programján a zenekar alapítójának, Lickl Györgynek egy ősbemutatója is szerepel.
Klasszikus hír

Próbaéneklést hirdet a Magyar Rádió Énekkara

A Magyar Rádió Énekkara próbaéneklést hirdet határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztatott tenor és basszus énekművész állásra. Jelentkezési határidő: 2022. január 6.
Klasszikus magazin

Muzsika a vizek felett – séta a hamburgi Elbphilharmonie-ban

Januárban lesz öt éve, hogy megnyitotta kapuit Európa egyik legkülönlegesebb koncertterme, a hamburgi Elbphilharmonie. A hullámokat formázó épület egy pompás akusztikájú, nagy koncerttermet és egy kisebb kamaratermet rejt magában.