Klasszikus

Szerdán nyílik a Szalay Művészeti Szalon

2011.03.21. 15:00
Ajánlom
A Budapesti Ügyvédi Kamara székházában többek között szólókoncerteket, zenekari esteket rendeznek majd. 23-án ifj. Balázs János zongorakoncertje nyitja a sort.

A Szalay Palota nemrégen befejeződött teljes felújítása után a budapesti ügyvédség úgy döntött, hogy megnyitja kapuit a művészetbarát nagyközönség előtt. A Dísztermben szólókoncertek, zenekari estek, különleges opera-előadások, könnyűzenei és beszélgetős programok várják majd az érdeklődőket. A Szalay Művészeti Szalon programjainak házigazdája a neves "zenei hídépítő", számtalan televíziós zeneprogram szerkesztője és műsorvezetője, Juhász Előd lesz.

A beszélgetéseken zenészek, írók, színészek, filmesek, sőt sportolók vesznek majd részt. A szalonestek hangulatát egy pohár kitűnő bor teszi majd még tökéletesebbé, a zenei élményt pedig egy Blüthner-zongora emeli tovább. Az egyik legjobb márkájú koncerthangszer a Liszt Ferenc Zeneművészetei Egyetem és a Budapesti Ügyvédi Kamara hosszútávú együttműködésének köszönhetően szólalhat meg a patinás falak között.

Az este fél hétkor kezdődő nyitóesemény az idei Liszt-jubileumhoz kacsolódik, mely során ifj. Balázs János többek között A Villa d'Este szökőkútjai, a Szerelmi álmok, a Desz-dúr consolation és a 2. magyar rapszódia című műveket szólaltatja meg.

A Szalay Művészeti Szalon megnyitó koncertje

2011. március 23. 18:30 Szalay Művészeti Szalon

Km.: ifj. Balázs János (zongora)

Liszt: A Villa d'Este szökőkútjai; La campanella; Szerelmi álmok; I. Mefisztó keringő; Verdi-Liszt: Rigoletto-parafrázis; Desz-dúr consolation; Nagy kromatikus galopp; 2. magyar rapszódia 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.