Klasszikus

Szerelem, vér és tűz

2003.11.13. 00:00
Ajánlom
Love, Blood & Fire címmel jelent meg a Magyar Állami Operaház vezető szoprán énekművészének, Sümegi Eszternek első CD-je, amelyen Verdi, Puccini, Catalani és Wagner áriákat énekel.

A mohácsi születésű Sümegi Eszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének szakának, majd opera tagozatának elvégzése, 1993 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese. 1992-ben Philadelphiában első helyezést ért el a Luciano Pavarotti Nemzetközi Énekversenyen. Számos külföldi vendégszereplés mellet itthon Aida, Tosca, Desdemona, Neda, Leonora és Mimi szerepeiben láthatjuk, jövőre pedig Elzát alakítja az Operaház premierjén. Első lemezén a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri Dénes István vezényletével, s három áriában partnere Lukács László (bariton), Gál Erika (mezzoszoprán) és Szabó Ferenc (tenor).

A lemezt bemutató koncertre 2004. február 10-én kerül sor az újonnan induló „Világsztárok az Erkel Színházban” sorozat keretében. A MÁV Szimfonikus Zenekar és Lukács László, az Opera vezető bariton énekese mellett a koncerten fellép Giuseppe Giacomini, a világ egyik elsőszámú tenoristájaként számon tartott művész. A jótékonysági lemezbemutató gála bevételét a SOTE I. számú gyermekklinikájának Trajcs András Olivér Alapítványa számára ajánlják fel a művészek, amely leukémiás és daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógykezelését segíti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.