Klasszikus

Szerelmes este

2010.05.13. 12:36
Ajánlom
Hegedűs Endre és Katalin zongoraművészek Brahms és Schubert legromantikusabb műveiből adnak koncertet május 13-án.

Hegedũs Endre a nemzetközi és a hazai hangversenyélet ismert szólistája. 1980-ban zongoraművész- és tanári diplomát kapott a Liszt Ferenc Zeneakadémián, tanárai Antal István, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Schiff András és Hajdú Anna voltak. Tanulmányai befejezése után gyakran vett részt Bruno Leonardo Gelber és Vásáry Tamás mesterkurzusain. Szólistaként és kamaraművészként rendszeresen hangversenyezik itthon és külföldön. Nagy sikerrel vendégszerepelt Európa számos országában, továbbá Ausztráliában, Japánban, a volt Szovjetunióban, Dél-Koreában, Kanadában és az Egyesült Államokban. 2002-ben nagy sikerrel szerepelt a Canberra Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon Ausztrália fővárosában. Ugyanezen koncertkörútja másik jelentős eseménye volt szólófellépése Liszt műveivel a Sydney Operaházban, illetve bemutatkozó két hangversenye Szöulban. Előadói munkásságáért 1997 októberében a Liszt Ferenc Társaságtól a három évenként kiosztásra kerülő Cziffra György-díjat kapta. A Steinway Center New York a művésznek 1999 márciusában a Steinway Artist címet adományozta neki. Ugyanebben az évben Angliában a világ legjobb 300 aktív zongoraművésze közé választották. 2000 március 15-én, a Magyar Millennium évében Liszt-díjjal tüntették ki. Tíz nemzetközi zongoraverseny díjazottja. Hegedűs Endre feleségével, Hegedűs Katalinnal gyakran lép fel négykezes és kétzongorás művek előadásával; 2002 márciusában kultúrateremtő kezdeményezéseikért a Kultúra 22 díjat kapták.

Szerelmes este
2010. május 13. 19:00
Szent Margit Gimnázium

Km.: Szalóki Tünde (szoprán), Bokor Jutta (alt), Molnár András (tenor), Jekl László (basszus), Hegedűs Endre, Hegedűs Katalin (zongora)
Brahms: Keringők, op. 39; Új szerelmi dalkeringők, op. 65
Schubert: f-moll fantázia, op. 103; Szerelmi dalkeringők, op. 52

Szent Margit Esték

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.