Klasszikus

Szeszélyes express

2009.03.13. 00:00
Ajánlom
A Budapest Fringe Fesztivál két tavalyi győztese ad koncertet március 20-án fél nyolckor: a CimbaliBand és a Capriccio Kamarazenekar fiatal muzsikusai közösen zenélnek a Millenáris Teátrum színpadán.

CimbaliBand

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül sor a tavalyi év két Fringe szakmai fődíjas együttesének koncertjére. Két különböző zenei világ találkozik: az első részben a Capriccio Kamarazenekar ad elő repertoárjából, Dopples, Frolov és Grieg műveiből. Az együttes tagjai nagyszerű fiatal zenészek, frissen végzett művészek, vagy a Zeneakadémia jelenlegi hallgatói, vendégük ezúttal Joó Réka fuvolaművész lesz

A koncert második fele igazi zenei csemegét hoz a közönségnek. Koltay Róbert ”Megy a gőzös” című filmjének zeneszerzője Gera Gábor a Cimbaliband három számát írta át a Capriccio Kamarazenekar részére, így a két zenekar közös előadásában kísérhetjük figyelemmel a klasszikus zene és virtuóz balkáni népzene találkozását. Ezen felül Unger Balázs cimbalmos csapata eddig megjelent két lemezéről a TransBalkan Expressről és a Feketetóról szemezget a koncert folyamán. A feketetói vásári hangulatot Henics Tamás, Korzenszky Anna, Rédley Tamás és Sugár-Teodor Dávid fotóművészek feketetói vásárban készült képeiből összeállított vetítés, valamint az Almássy Gonoszok táncegyüttes tagjai biztosítják.

(2009. március 20. 19.30 Millenáris Teátrum (Budapest) - Szeszélyes Express; km.: CimbaliBand, Capriccio Kamarazenekar, Joó Réka (fuvola), Almássy Gonoszok táncegyüttes)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus ajánló

Kocsis Krisztián is fellép a Balatonnál

A MOL által támogatott tehetségek, illetve Kovács Gergely, Érdi Tamás és Kocsis Krisztián ingyenesen látogatható koncertjeivel folytatódik a Klassz a pARTon! fesztivál.