Klasszikus

Szeszélyes express

2009.03.13. 00:00
Ajánlom
A Budapest Fringe Fesztivál két tavalyi győztese ad koncertet március 20-án fél nyolckor: a CimbaliBand és a Capriccio Kamarazenekar fiatal muzsikusai közösen zenélnek a Millenáris Teátrum színpadán.

CimbaliBand

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül sor a tavalyi év két Fringe szakmai fődíjas együttesének koncertjére. Két különböző zenei világ találkozik: az első részben a Capriccio Kamarazenekar ad elő repertoárjából, Dopples, Frolov és Grieg műveiből. Az együttes tagjai nagyszerű fiatal zenészek, frissen végzett művészek, vagy a Zeneakadémia jelenlegi hallgatói, vendégük ezúttal Joó Réka fuvolaművész lesz

A koncert második fele igazi zenei csemegét hoz a közönségnek. Koltay Róbert ”Megy a gőzös” című filmjének zeneszerzője Gera Gábor a Cimbaliband három számát írta át a Capriccio Kamarazenekar részére, így a két zenekar közös előadásában kísérhetjük figyelemmel a klasszikus zene és virtuóz balkáni népzene találkozását. Ezen felül Unger Balázs cimbalmos csapata eddig megjelent két lemezéről a TransBalkan Expressről és a Feketetóról szemezget a koncert folyamán. A feketetói vásári hangulatot Henics Tamás, Korzenszky Anna, Rédley Tamás és Sugár-Teodor Dávid fotóművészek feketetói vásárban készült képeiből összeállított vetítés, valamint az Almássy Gonoszok táncegyüttes tagjai biztosítják.

(2009. március 20. 19.30 Millenáris Teátrum (Budapest) - Szeszélyes Express; km.: CimbaliBand, Capriccio Kamarazenekar, Joó Réka (fuvola), Almássy Gonoszok táncegyüttes)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az idei Arany Glóbuszokat. A virtuális gálán magyar filmért is izgulhattunk, hiszen Vanessa Kirbyt jelölték a legjobb színésznő díjára a Mundruczó Kornél filmjében nyújtott alakításáért.
Vizuál

Meryl Streep nyáron visszatér a Broadwayre

A kulisszák mögé enged betekintést legújabb filmjében Meryl Streep, aki Places, please-el a Broadway előtt is tiszteleg – írja a Deadline.
Klasszikus

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Színház

Schiller klasszikusával érkezik a Radnóti Színház új stream-előadása

Új online bemutatóra készül a Radnóti Színház, Friedrich Schiller örök érvényű Don Carlosát Sándor Júlia és Nagy Péter István átiratában ismerheti meg a közönség.
Plusz

Megújult az Art is Business honlapja

Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Feledkezzünk bele a klasszikus zene dallamaiba!

A Filharmónia Magyarország novemberben nyitotta meg virtuális koncerttermét, így a vírushelyzethez alkalmazkodva folytatják missziójukat és népszerűsítik a klasszikus zenét. Az élő közvetítések a Filharmónia közösségi oldalain követhetőek. Márciusban közel húsz koncerten hallhatja a közönség hazánk legkiválóbb zenekarait, művészeit.
Klasszikus hír

Az Emmi szerint pártpolitikai csatározás a 100 Tagú Cigányzenekar költözési ügye

Kásler Miklós pártpolitikai csatározásnak nevezte, hogy a 100 Tagú Cigányzenekarnak költöznie kell a VII. kerületből, a VII. kerületi vezetés viszont állítja, hogy találtak helyet a zenekarnak.
Klasszikus ajánló

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Klasszikus hír

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Klasszikus hír

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.