Klasszikus

Szigetvári Dávid különdíjas lett Innsbruckban

2010.08.19. 00:13
Ajánlom
A 26 éves magyar tenor az Innsbrucki Régizenei Fesztivál első alkalommal megrendezett Antonio Cesti Nemzetközi Énekversenyén kapta az elismerést.

Az első helyezett a 25 éves orosz énekesnő, Anna Gorbacsova lett, a második díjat a 30 éves spanyol szoprán, Anna Alas Jové nyerte el, a harmadikként pedig a 29 éves német énekes, Hanna Herfurtner végzett az augusztus 8. és 29. között zajló eseményen. Szigetvári Dávid Hanna Herfurtnerrel megosztva kapta a különdíjat, egy koncertfellépést a bécsi Konzerthausban, a 2011 januári Resonanzen Fesztiválon.

A magyar tenor 2009-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Halmai Katalin növendékeként. 2004-ben harmadik helyezést ért el a szegedi Simándy József Énekversenyen, 2006-ban Artisjus-díjat kapott. Olyan jeles művészek mesterkurzusain vett részt mint Mitsuko Shirai, Nicholas Clapton, Peter Schreier, Helmuth Rilling vagy Ton Koopman. A Purcell Kórussal és az Orfeo Zenekarral 2007-ben Hamburgban lépett fel a Schleswig-Holstein Fesztiválon, az együtteseknek azóta is gyakori szólistája. Legközelebb augusztus 26-án lép fel Magyarországon a Börzsöny Barokk Napok keretében a berkenyei katolikus templomban, a Sonora Hungarica Consort szólistájaként.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.