Klasszikus

Szignálpályázatot írt ki a Müpa

2007.07.06. 00:00
Ajánlom
A fiatal magyar zeneszerzők augusztus 15-ig küldhetik be ötleteiket: ősztől már a legjobb pályázatból készült anyagok lesznek hallhatók a Müpa-arculat zenei elemeiként.

Az elmúlt két évben kialakult a Művészetek Palotájának általános arculata, ami elsősorban a kommunikációt és a grafikai megjelenéseket érintette. Ezt a működő rendszert kell kiegészíteni hangzóanyagokkal, melyek stílusukban erősítik a ház programpalettáját, kulturális misszióját. Így a szerzett zenének jelentős image-építő és reklámhordozó ereje is lesz.

A pályázatra azok a magyar természetes személyek jelentkezhetnek, akik 2007. augusztus 31-ig nem töltötték be a 35. életévüket.

1. Szignál (alaptéma) komponálása

A szignál a Művészetek Palotája könnyű, gyors beazonosítására szolgál az elektronikus megjelenések (tv-, rádióspot, internet) során. Hangvétele illeszkedjék a Müpa fiatal, dinamikus arculatához. A szignálnak, vagy mutációjának alkalmasnak kell lennie a Művé-szetek Palotája előcsarnokában a koncertek előtt bejátszott figyel-meztető hívásra (műsorkezdés) is.

2. Hat darab 30 másodperces zenei variáció az alaptémára

A 30 másodperces (a szignál témájára épülő) szerzemény aláfestő zeneként szolgál majd a Művészetek Palotája televíziós, rádiós programajánlói, reklámjai alatt. Ezek egyszerre akár több előadást (több műfajt) hirdetnek. A szerzemény ne hordozza szignifikánsan egyik műfaj zenei sajátosságait sem, viszont készüljön további öt variáció, amely hangulatában kapcsolódik az alábbi műfajokhoz: 1. komolyzene, 2. könnyűzene, 3. jazz, 4. világzene, 5. gyermekprog-ramok.

A szignált és az összes variációt 128 kbps tömörítésű MP3 formátumban várják a szignal@mupa.hu e-mail címre. A győztes pályázónak a pályaművek kottáját is el kell készítenie, és át kell adnia. A pályázónak vállalnia kell a pályaművek eltérő hosszúságú (15, 20, 45 stb. másodperces) mutációinak elkészítését.

A beadási határidő 2007. augusztus 15. A pályázóknak igény esetén és előzetes egyeztetés alapján lehetőségük van személyes szakmai konzultációra.

A nyertes pályázó 100.000.- Ft összegű díjazásban részesül.

A részletes kiírást megtalálja a www.mupa.hu/szignal oldalon vagy az alábbi linkről letölthető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.