Klasszikus

Szignálpályázatot írt ki a Müpa

2007.07.06. 00:00
Ajánlom
A fiatal magyar zeneszerzők augusztus 15-ig küldhetik be ötleteiket: ősztől már a legjobb pályázatból készült anyagok lesznek hallhatók a Müpa-arculat zenei elemeiként.

Az elmúlt két évben kialakult a Művészetek Palotájának általános arculata, ami elsősorban a kommunikációt és a grafikai megjelenéseket érintette. Ezt a működő rendszert kell kiegészíteni hangzóanyagokkal, melyek stílusukban erősítik a ház programpalettáját, kulturális misszióját. Így a szerzett zenének jelentős image-építő és reklámhordozó ereje is lesz.

A pályázatra azok a magyar természetes személyek jelentkezhetnek, akik 2007. augusztus 31-ig nem töltötték be a 35. életévüket.

1. Szignál (alaptéma) komponálása

A szignál a Művészetek Palotája könnyű, gyors beazonosítására szolgál az elektronikus megjelenések (tv-, rádióspot, internet) során. Hangvétele illeszkedjék a Müpa fiatal, dinamikus arculatához. A szignálnak, vagy mutációjának alkalmasnak kell lennie a Művé-szetek Palotája előcsarnokában a koncertek előtt bejátszott figyel-meztető hívásra (műsorkezdés) is.

2. Hat darab 30 másodperces zenei variáció az alaptémára

A 30 másodperces (a szignál témájára épülő) szerzemény aláfestő zeneként szolgál majd a Művészetek Palotája televíziós, rádiós programajánlói, reklámjai alatt. Ezek egyszerre akár több előadást (több műfajt) hirdetnek. A szerzemény ne hordozza szignifikánsan egyik műfaj zenei sajátosságait sem, viszont készüljön további öt variáció, amely hangulatában kapcsolódik az alábbi műfajokhoz: 1. komolyzene, 2. könnyűzene, 3. jazz, 4. világzene, 5. gyermekprog-ramok.

A szignált és az összes variációt 128 kbps tömörítésű MP3 formátumban várják a szignal@mupa.hu e-mail címre. A győztes pályázónak a pályaművek kottáját is el kell készítenie, és át kell adnia. A pályázónak vállalnia kell a pályaművek eltérő hosszúságú (15, 20, 45 stb. másodperces) mutációinak elkészítését.

A beadási határidő 2007. augusztus 15. A pályázóknak igény esetén és előzetes egyeztetés alapján lehetőségük van személyes szakmai konzultációra.

A nyertes pályázó 100.000.- Ft összegű díjazásban részesül.

A részletes kiírást megtalálja a www.mupa.hu/szignal oldalon vagy az alábbi linkről letölthető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Vizuál

Elhunyt a művész, aki épületeket csomagolt be és emberek ezreinek segített vízen járni

84 évesen, május 31-én New York-i otthonában elhunyt Christo. A tájépítész és térművész, valamint felesége és alkotótársa, Jeanne-Claude nevéhez olyan műalkotások fűződtek, mint 1985-ben a párizsi Pont Neuf és 1995-ben a berlini Reichtstag becsomagolása vagy egy olasz tavon úszósétány építése.
Vizuál

Hollywood legkeményebb pisztolyhőse ma is aktív - Clint Eastwood 90 éves

Karrierjét kis híján megakadályozta a saját ádámcsutkája, a hatvanas éveiben járva pedig kiderült, hogy rendezői tehetsége vetekszik a színészivel. Május 31-én lesz kilencvenéves Clint Eastwood.     
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Vizuál

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Klasszikus pályázat

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Budapesti Vonósok és a Szegedi Tudományegyetem

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.
Klasszikus koktélparti

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Klasszikus hír

Szavazzon, kié legyen az Óbudai Danubia Zenekar Arany Karantén Díja!

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése ezzel a díjjal szeretné meghálálni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben.
Klasszikus interjú

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.