Klasszikus

Szilveszterezzen Jonas Kaufmann-nal!

2022.12.30. 12:40
Ajánlom
A német sztártenor a Berlini Filharmonikusokkal ad szilveszteri koncertet Kirill Petrenko vezényletével, melyet a mozik és több streaming platform is közvetít.

Három szilveszteri koncertet ad Jonas Kaufmann a Berlini Filharmonikusokkal és vezető karmesterükkel, Kirill Petrenkóval. December 29-én és 30-án este, valamint

31-én délután láthatja élőben a berlini közönség a német sztártenort és a világ egyik legjobb zenekarát együtt fellépni.

A harmadik koncertet számos platformon élőben is közvetítik.

A műsoron Verdi, Zandonai, Giordano és Mascagni operarészletei szerepelnek, továbbá részlet Prokofjev Rómeó és Júlia-balettzenéjéből, Nino Rota Országúton-szvitjéből, valamint Csajkovszkij Olasz capricciója.

Magyarországon az Uránia mozi közvetíti a koncertet 17 órától (még van rá pár jegy), de aki nem tud elmenni, az se essen kétségbe, a közvetítés a Berlini Filharmonikusok digitális koncerttermének előfizetői számára is elérhető lesz 17:30-tól, ráadásul a hangverseny reggel nyolcig visszanézhető. Fél hattól az ARTE Concert is közvetíti az estet, erről további információ itt érhető el.

A Berlini Filharmonikusok szilveszteri hangversenyének részletes programja:

Giuseppe Verdi: A végzet hatalma – Nyitány
Giuseppe Verdi: A végzet hatalma –  „La vita è inferno all'infelice... Oh, tu che in seno agli angeli”, Alvaro áriája
Riccardo Zandonai: Rómeó és Júlia – „Giulietta! Son io!”, Rómeó áriája
Szergej Prokofjev: Rómeó és Júlia – Tybalt halála
Umberto Giordano: Andrea Chénier – „Un di all' azzurro”, Andrea Chénier áriája
Pietro Mascagni: Parasztbecsület – Intermezzo
Pietro Mascagni: Parasztbecsület – „Mamma, quel vino è generoso”, Turridu áriája
Nino Rota: Országúton-szvit  – 1. Nozze in campagna – È arrivato Zampanò
Nino Rota: Országúton-szvit – 2. I tre suonatori e il Matto sul filo
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Olasz capriccio

Fejléckép: Jonas Kaufmann (fotó/forrás: Gregor Hohenberg / Sony Classical)

A nagyok titkai

Kapcsolódó

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Újabb nyolc lábnyomot helyeztek el a Halhatatlanok sétányán

Az idei évben újabb nyolc taggal bővült a Halhatatlanok Társulata. Az új Örökös Tagok lábnyomát szeptember 23-án helyezték el a Nagymező utca Operettszínház előtti részén, a Halhatatlanok sétányán.
Színház

„Amire visszanézek, az az életem” – Csomós Mari 80 éves

Ma ünnepli 80. születésnapját Csomós Mari színművész, Kossuth- és Prima Primissima díjas érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem szívesen ad interjút. Egyik ilyen ritka alkalomból megjelent beszélgetéséből szemezgettünk.
Vizuál

A legjobb film díját nyerte A játszma a pármai filmfesztiválon

Fazakas Tamás rendező személyesen vette át a Violetta d’Argento díjat. A zsűri indoklásában a rendezés és a színészi alakítások mellett a zenei megoldásokat is kiemelte. 
Klasszikus

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Plusz

Ma indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az országos rendezvénysorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700-féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„A természetem részévé vált a hangszerem” – Botvay Károly gordonkaművész a soproni öntevékeny polgári világról, a megsérült csellóról és az ismétlődő frázisokról

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Botvay Károly Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.
Klasszikus ajánló

Három korszak, három művész, három hangszer – a Trio Energico kamaraestje a Zeneakadémián

Szeptember 27-én a Solti Teremben ad koncertet a Trio Energico, a három fiatal kamaramuzsikus a bécsi klasszicizmus és a romantika korának alapdarabjai mellett egy fájdalmasan szép modern alkotást is játszik.
Klasszikus ajánló

Közeleg az ország leghosszabb ideje működő Liszt-fesztiválja

Az elmúlt években a hazai zenei élet kiemelkedő eseményévé vált a Gödöllői Liszt Fesztivál, amelyet minden esztendőben a kiváló zeneszerző születésnapjához kapcsolódva rendeznek meg. Idén október 14. és 23. között várják a programok a közönséget.
Klasszikus magazin

Tíz Kurtág György-mű, amit mindenképp ismerned kell

A Samuel Beckett drámája nyomán született Fin de partie várva várt magyarországi premierje mellé most ajánlunk tíz másik Kurtág-művet is, melyek némi betekintést nyújtanak a kortárs magyar zene legendájának munkásságába.
Klasszikus magazin

Liszt arcai: Liszt, korának rocksztárja

Liszt Ferencet, a 19. század legjelentősebb magyar zeneszerzőjét és a csodagyerekként induló, világhírű zongoristát az is ismeri, aki nem kifejezetten jártas a zenetörténetben. Ám Lisztet vétek lenne pusztán ezen két attribútum alapján bekategorizálni.