Klasszikus

Szingli jegyek a BTF-en

2008.02.15. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Tavaszi Fesztiválra ismét a magyar fővárosba érkezik Nigel Kennedy. A hegedűs fenegyereket Maxim Vengerov helyett hívták meg, aki betegsége miatt idei koncertjét is lemondta - közölte újságírók előtt szerdán, Budapesten Zimányi Zsófia fesztiváligazgató, aki Valentin nap kapcsán azt is bejelentette: szingli jegyeket is forgalomba hoznak a fesztiválra.

"Sztárcserére" kényszerültek a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői, miután kiderült, hogy Maxim Vengerov, aki tavaly - már Budapesten tartózkodva - lázas betegsége miatt mondta le hangversenyét, idén sem tud fellépni. Londoni hírek szerint a világhírű hegedűművész vállbetegsége miatt majdnem fél évre "betegállományba" vonult, nemcsak magyarországi, hanem hollandiai és angliai koncertjeit is lemondta, erről orvosi igazolást is küldött.

"Sok álmatlan éjszakát okozott nekünk ez a helyzet" - mondta Zimányi Zsófia, hozzátéve, hogy végül Vengerov helyett egy másik virtuózt, az excentrikus külsejéről és meglepő kijelentéseiről ismert Nigel Kennedyt hívták meg.

A fesztiváligazgató felidézte: Kennedy 2007-ben - ugyancsak a BTF-en - bizonyította, hogy muzsikusként is a legjobbak közé tartozik. Idén zenekari estet ad az Óbudai Danubia Zenekarral: Mozart K 218-as és Beethoven op. 61-es hegedűversenyét szólaltatja meg. A húsvétra készülve az egész Kennedy-család Budapestre jön a március 27-i Művészetek Palotája-beli koncertre - jegyezte meg a fesztiváligazgató.

Mivel Maxim Vengerov szólóestet adott volna, olyan jegyeket is eladtak a koncertjére, amelyek a pódiumra szóltak, ott azonban most a zenekar tagjai lesznek. Így a már megvásárolt jegyeket nem lehet egy az egyben becserélni Nigel Kennedy fellépésére, azokat a Zeneakadémia pénztárában, illetve a BTF közönségszolgálati irodáján lehet visszaváltani - mutatott rá Zimányi Zsófia, hozzátéve, hogy azok, akik a Vengerov-koncertre már rendelkeztek jeggyel, előnyt élveznek a Kennedy-hangversenyre szóló jegyek megvásárlásánál.

Zimányi Zsófia bejelentette azt is, hogy az egy-egy megmaradt székre szóló belépőket úgynevezett szingli jegyként értékesítik az idei fesztiválon. Aki ilyennel megy színházba, vagy koncertre, egy pohár pezsgőre a fesztivál vendége, és akár új ismeretséget is köthet az asztalnál - fűzte hozzá az igazgató, megjegyezve: "ha beválik az ötlet folytatjuk az akciót jövőre is, ha nem, elfelejtjük."

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.