Klasszikus

Szingli jegyek a BTF-en

2008.02.15. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Tavaszi Fesztiválra ismét a magyar fővárosba érkezik Nigel Kennedy. A hegedűs fenegyereket Maxim Vengerov helyett hívták meg, aki betegsége miatt idei koncertjét is lemondta - közölte újságírók előtt szerdán, Budapesten Zimányi Zsófia fesztiváligazgató, aki Valentin nap kapcsán azt is bejelentette: szingli jegyeket is forgalomba hoznak a fesztiválra.

"Sztárcserére" kényszerültek a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői, miután kiderült, hogy Maxim Vengerov, aki tavaly - már Budapesten tartózkodva - lázas betegsége miatt mondta le hangversenyét, idén sem tud fellépni. Londoni hírek szerint a világhírű hegedűművész vállbetegsége miatt majdnem fél évre "betegállományba" vonult, nemcsak magyarországi, hanem hollandiai és angliai koncertjeit is lemondta, erről orvosi igazolást is küldött.

"Sok álmatlan éjszakát okozott nekünk ez a helyzet" - mondta Zimányi Zsófia, hozzátéve, hogy végül Vengerov helyett egy másik virtuózt, az excentrikus külsejéről és meglepő kijelentéseiről ismert Nigel Kennedyt hívták meg.

A fesztiváligazgató felidézte: Kennedy 2007-ben - ugyancsak a BTF-en - bizonyította, hogy muzsikusként is a legjobbak közé tartozik. Idén zenekari estet ad az Óbudai Danubia Zenekarral: Mozart K 218-as és Beethoven op. 61-es hegedűversenyét szólaltatja meg. A húsvétra készülve az egész Kennedy-család Budapestre jön a március 27-i Művészetek Palotája-beli koncertre - jegyezte meg a fesztiváligazgató.

Mivel Maxim Vengerov szólóestet adott volna, olyan jegyeket is eladtak a koncertjére, amelyek a pódiumra szóltak, ott azonban most a zenekar tagjai lesznek. Így a már megvásárolt jegyeket nem lehet egy az egyben becserélni Nigel Kennedy fellépésére, azokat a Zeneakadémia pénztárában, illetve a BTF közönségszolgálati irodáján lehet visszaváltani - mutatott rá Zimányi Zsófia, hozzátéve, hogy azok, akik a Vengerov-koncertre már rendelkeztek jeggyel, előnyt élveznek a Kennedy-hangversenyre szóló jegyek megvásárlásánál.

Zimányi Zsófia bejelentette azt is, hogy az egy-egy megmaradt székre szóló belépőket úgynevezett szingli jegyként értékesítik az idei fesztiválon. Aki ilyennel megy színházba, vagy koncertre, egy pohár pezsgőre a fesztivál vendége, és akár új ismeretséget is köthet az asztalnál - fűzte hozzá az igazgató, megjegyezve: "ha beválik az ötlet folytatjuk az akciót jövőre is, ha nem, elfelejtjük."

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Nézze meg Törőcsik Mari három felejthetetlen alakítását

Törőcsik Mari emléke előtt tiszteleg a Nemzeti Filmintézet streaming platformja, a Filmio, ahol szerda éjfélig ingyenesen megtekinthető a pénteken hajnalban elhunyt színművész három meghatározó filmje.
Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Jazz/World

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Klasszikus nekrológ

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus hír

Kamara a karmesterrel - Új online sorozatot indít az Óbudai Danubia Zenekar

Vasárnap este 18 órakor debütál a zenekar Facebook-oldalán az ÓDZ legújabb sorozata. Hámori Máté vezetésével kötetlen beszélgetések és kamarazenélés során ismerkedhetünk meg a muzsikusok zenéhez fűződő viszonyával és az újrakezdés terveivel.  
Klasszikus hír

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.
Klasszikus hír

Idén is tehetségek után kutat a Virtuózok

2021-ben is várja a fiatal előadóművészek jelentkezését a legnépszerűbb hazai komolyzenei tehetségkutató. A felhívás már elérhető a műsor oldalán.