Klasszikus

Szöul és Taiwan muzsikája

2010.05.19. 16:20
Ajánlom
Június 3-án a Távol-Kelet vendégművészeinek hangversenyét hallhatják a Bartók Emlékházban. A koreai Yoo-Ra Lee szoprán énekes és Hsin-Ni Liu zongoraművész játéka kellemes kikapcsolódást ígér.

A szöuli születésű Yoo-Ra Lee-Hoff koloratúr szoprán énekes, jelenleg Németországban, Drezdában él. Szöuli, berlini és lipcsei tanulmányait követően pályafutását hegedűsként kezdte, majd énekesként folytatta tanulmányait Lipcsében, ahol 2006-ban diplomázott, részt vett Hamari Júlia valamint Sigfried Jerusalem mesterkurzusain. 2005 óta a drezdai Állami Operettszínház énekese.

A taiwani születésű Hsin-Ni Liu zongoraművésznő már 16 évesen Amerikába költözött és a neves Juilliard Egyetemen folytatta tanulmányait. Szólistaként számos hangversenyen és önálló esten lépett fel az Egyesült Államokban, Európában, Izraelben, Oroszországban és Taiwanon. 2007-ben debütált a Carnegie Hallban. A Naxos Recordssal két felvételt készítet. Jelenlegi szóló fellépései mellett, Legendy Lászlóval zongorás duót alkot PianoForte Duo néven.

2010. június 3. 18:00
Yoo-Ra Lee (ének) és Hsin-Ni (zongora)
Bartók Béla Emlékház

Ravel: Gaspard de la nuit - Scarbo
Brahms: Változatok és fúga egy Händel-témára
Puccini: A fecske - Magda áriája
Handel: Julius Caesar Egyiptomban - Cleopatra recitativója és áriája
Verdi: Rigoletto - Gilda áriája
Bizet: Pasztorál
Delibes: Cadiz lányai
Strauß: A Denevér - Adele áriája
Dostal: Magyar menyegző - Janka dala
Strauss: Tavaszi hangok - keringő

www.bartokmuseum.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.