Klasszikus

Születésnapi akció: Opera CD-ROM - harmadáron!

2003.10.06. 00:00
Ajánlom
A Fidelio Magazin elindításának lázában kis híján elfelejtkeztünk arról, hogy szeptemberben egyévesek lettünk! A szülinapi ajándékot természetesen nem mi, hanem látogatóink kapják...

Van miért köszönetet mondanunk látogatóinknak: életének első egy évében a Fidelio ismertsége és látogatottsága minden várakozásunkat meghaladóan növekedett. Míg tavaly szeptemberben - működésünk első hónapjában - 300 látogató mintegy 6000 oldalt töltött le a Fidelióról, a múlt hónapban már csaknem 15 ezer látogató, közel 70 ezer oldalletöltését regisztrálta szerverünk.

Virtuális torta helyett egy különleges akcióval szeretnénk megköszönni hűséges olvasóink bizalmát: mindazok, akik regisztrációjuk során a Fidelio Klub tagjaivá váltak (vagy az akció végéig klubtaggá válnak), október 31-ig a bolti 7500 Ft-os ár egyharmadáért, 2500 Ft-os áron rendelhetik meg az Art's Harmony kiadásában megjelent "A magyar opera" című CD-ROM kiadványt.

A CD-ROM három évszázadra visszamenőleg ismerteti a magyar operajátszás történetét, bemutatva a múltbéli és jelenlegi operajátszó helyeket, a teljes repertoárt, ami Magyarországon valaha a színre került, valamennyi magyar operaművet, ezen kívül a műfaj egykori és jelenlegi alakjainak, művészeinek portréját.

A CD-t egy adatbázis szolgálja ki, amely közel 800 opera, illetve balett összes magyarországi bemutatójának, és felújított változatának adatait tartalmazza. 3000 személyes arcképcsarnok, 1150 fotó, 120 percnyi audio- és 30 percnyi videoanyag színesíti a CD-n való böngészést.

A megrendeléshez a regisztráción kívül csak egy e-mailt kell küldenie a rendeles@fidelio.hu címre, amelyben kérjük tüntesse fel a regisztrációnál megadott felhasználói nevét is! Kérjük ellenőrizze, hogy postai címe helyesen szerepel-e nyilvántartásunkban, mivel a kiadványt postai utánvéttel küldjük el a regisztráció alkalmával megadott címre!

Minden kedves olvasónknak ezúton is köszönjük, hogy velünk tartottak az elmúlt egy évben, s reméljük, a következő egy évben is visszatérő látogatóink között üdvözölhetjük!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.