Klasszikus

Születésnapi tőzsdekoncert a Zeneakadémián

2006.06.23. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Értéktőzsde június 21-én ünnepelte újraalapításának 16. évfordulóját. A jubileum alkalmából a tőzsde alapítói, munkatársai és partnerei születésnapi koncerten vettek részt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében.

Az eseményen André Kostolany, a Budapesti Értéktőzsde tiszteletbeli elnöke születésének 100. évfordulójáról is megemlékeztek a szervezők. A koncerten a legendás tőzsdeguru kedvenc zeneszerzőinek művei csendültek fel a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékeinek előadásában. A különleges zenei műsor házigazdája dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora volt.

A születésnapi koncerten Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök kihirdette a Budapesti Értéktőzsde Kochmeister-díjának 2006-os nyerteseit. Az első helyezett Papp Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem ötödéves hallgatója lett, aki a hitelderivatívák tőzsdei kereskedhetőségét választotta dolgozata témájául. A második Szűcs Nóra, a Budapesti Corvinus Egyetem végzős hallgatója, aki pályázatát az endogenitás jelenségéről írta. A harmadik helyezettnek járó díjat Kolláth Bálint vehette át az International Business School negyedéves diákjaként, aki az amerikai CFTC-nek írott határidős piaci nyitott pozíciós riportok feldolgozásáról írt. A Kochmeister-díj első helyezettje 500 000 forint, a második helyezett 300 000 forint, míg a harmadik helyezett 200 000 forintos díjazásban részesült.

A Kochmeister-díjat 2005-ben alapította a BÉT azzal a céllal, hogy olyan tehetséges fiatalokat jutalmazzon, akik előre meghatározott, a tőzsdével kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.