Klasszikus

Születésnapi tőzsdekoncert a Zeneakadémián

2006.06.23. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Értéktőzsde június 21-én ünnepelte újraalapításának 16. évfordulóját. A jubileum alkalmából a tőzsde alapítói, munkatársai és partnerei születésnapi koncerten vettek részt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében.

Az eseményen André Kostolany, a Budapesti Értéktőzsde tiszteletbeli elnöke születésének 100. évfordulójáról is megemlékeztek a szervezők. A koncerten a legendás tőzsdeguru kedvenc zeneszerzőinek művei csendültek fel a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékeinek előadásában. A különleges zenei műsor házigazdája dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora volt.

A születésnapi koncerten Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök kihirdette a Budapesti Értéktőzsde Kochmeister-díjának 2006-os nyerteseit. Az első helyezett Papp Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem ötödéves hallgatója lett, aki a hitelderivatívák tőzsdei kereskedhetőségét választotta dolgozata témájául. A második Szűcs Nóra, a Budapesti Corvinus Egyetem végzős hallgatója, aki pályázatát az endogenitás jelenségéről írta. A harmadik helyezettnek járó díjat Kolláth Bálint vehette át az International Business School negyedéves diákjaként, aki az amerikai CFTC-nek írott határidős piaci nyitott pozíciós riportok feldolgozásáról írt. A Kochmeister-díj első helyezettje 500 000 forint, a második helyezett 300 000 forint, míg a harmadik helyezett 200 000 forintos díjazásban részesült.

A Kochmeister-díjat 2005-ben alapította a BÉT azzal a céllal, hogy olyan tehetséges fiatalokat jutalmazzon, akik előre meghatározott, a tőzsdével kapcsolatos témakörökben a legjobb tanulmányokat készítik el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.
Színház

Az SZFE elleni harcra használhatja a kormány a veszélyhelyzeti felhatalmazást?

Amennyiben a felsőoktatási intézmény fenntartója úgy dönt, hogy egy félévet nem ismer el, mert nem tudja ellenőrizni az órákat, akkor ez azonnal végrehajtható – szúrta ki a HVG.
Plusz

Fischer Ádám: Az első csöngetés

Sorozatunkban Budapest díszpolgárai osztják meg velünk a fővároshoz kötődő személyes történetüket. Fischer Ádám karmester, aki 2009 óta a cím birtokosa, elárulta egy kedves szokását, amely kimondottan az Akácfa utcához kötődik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Klasszikus ajánló

Rendkívüli csodagyerekek a Virtuózok új évadában

Öt ország legjobbjai gyűltek össze a komolyzenei tehetségkutatóban. A nemzetközi műsorfolyam november 27-től látható minden péntek este 20.30-kor a Duna tévé műsorán.
Klasszikus ajánló

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home műsora

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home közvetítéssorozat: szerdán Mario Biondi baritont, szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekart, vasárnap az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus adventi koncertjét hallhatja a közönség.