Klasszikus

Szülinapos trombitás

2009.03.06. 00:00
Ajánlom
Kora tavaszi koncertre készül az MR Szimfonikusok és az Énekkar, amelyen Szentpáli Roland, Vajda János és Mendelssohn műveit adják elő. A koncert érdekessége, hogy meghívott vendégként fellép a Berlini Filharmonikusok szólótrombitása, Tarkövi Gábor, aki épp azon a napon ünnepli negyvenedik születésnapját.

Tarkövi Gábor

Első műsorszámként Szentpáli Roland, a fiatal tubaművész és zeneszerző trombitaversenyének ősbemutatója hangzik el, majd Vajda János megindítóan szép, latin szövegű Magnificatja következik. A hangversenyt a Mendelssohn-év tiszteletére a romantikus lelkületű, német komponista Boszorkányszombat éjszakát felidéző kantátája zárja. Az ebben az esztendőben hatvanadik születésnapját ünneplő Vajda János Magnificatja a kortárszene egyik legnépszerűbb darabja, amelyet a fiatalok számára is érthető, élvezhető dallam- és ritmusvilág jellemez. Azt nem tudni, hogy 2009. március 13-ára megérkezik-e az igazi tavasz, de azt igen, hogy a csillogó tehetségű szerzők műveit az MR Zenei Együttesek Hollerung Gábor Liszt-díjas karnagy irányításával szólaltatják meg a Zeneakadémián. A koncert énekes szólistái Meláth Andrea, Szappanos Tibor és Gábor Géza lesznek.

(2009. március 13. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Csillogó tavasz – MR Szimfonikusok, MR Énekkar; km.: Meláth Andrea, Szappanos Tibor, Gombos Géza (ének), Tarkövi Gábor (trombita); karig.: Somos Csaba; vez.: Hollerung Gábor); Szentpáli Roland: Trombitaverseny (ősbemutató); Vajda János: Magnificat; Mendelssohn: Die erste Walpurgisnacht, op. 90)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.