Klasszikus

Táncolimpia Magyarországon

2004.05.13. 00:00
Ajánlom
Augusztus 12-22-e között rendezik meg hazánkban a négy évente sorra kerülő CIOFF World Folkloriádát, melynek helyszíne 1996-ban Hollandiában, azt követően Japánban volt. 88 ország 2500 táncosa és zenésze érkezik a világ minden tájáról 29 magyar településre, többek között Gyöngyösre, Gyulára, Jászberénybe, Sárvárra, Ráckevére, Székesfehérvárra.

A nyitó esemény Pécsett lesz, a zárásra pedig Budapesten az Andrássy úti felvonulás keretében, illetve a Budai Várban a Mesterségek Ünnepével együtt kerül sor. A jól ismert hazai és európai együttesek mellett Kanadából, az Egyesült Államokból, Brazíliából, Peruból, Elefántcsontpartról, Nigériából, Togóból és Kamerunból is érkeznek résztvevők.

Héra Éva fesztiváligazgató sajtótájékoztatón mondta el, hogy a Folkloriáda teljes költségvetéséből még mintegy 80 millió forint hiányzik, különösen fájlalja, hogy a Magyar Turizmus Rt. egyetlen fillérrel sem támogatja az eseményt. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 100 millió, a Nemzeti Kulurális Alapprogram 50 millió, Pécs önkormányzata pedig 40 millió forinttal járul hozzá a nemzetközi fesztiválhoz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.