Klasszikus

Teltház az Operában

2003.12.18. 00:00
Ajánlom
Rekordszámú nézője van az év végén a Magyar Állami Operaháznak, hiszen novemberben a két színház (Operaház és Erkel Színház) előadásaira közel ötvenezren váltottak jegyet, a decemberi előadásokra pedig már november közepére elfogyott szinte az összes belépő. Ez azt jelenti, hogy ebben a hónapban körülbelül hatvanezren ülnek az Ybl-palotában és a Köztársaság téri teátrumban.

Az Operaház átlagos novemberi látogatottsága 94%-os volt, de akadt olyan előadás is (pl. a november 8-i Tannhauser vagy a 22-i Wolfgang AMADEUS Mozart-balett), amelynek a látogatottsága elérte a 103%-ot. Az Erkel Színházban is igen magas, 65 %-os volt a novemberi látogatottság, ami a Köztársaság téri teátrum esetében azt jelenti, hogy legalább 1200-an ültek estről-estére a nézőtéren. Itt is akad 100%-os szám, a november 28-i Varázsfuvolára voltak ilyen sokan kíváncsiak.

A decemberi adatok még ezeket a számokat is felülmúlják, hiszen az operaházi Diótörőre, Bohéméletre, Otellóra és Don Giovannira már november első hetében elfogyott az összes jegy, s most már egyetlen e havi előadásra (pedig 27 előadást tart ebben a hónapban az 1200 férőhelyes ház) sem lehet belépőt kapni. A közel 2000 férőhelyes Erkel Színházban is hasonló a helyzet, hiszen most már alig néhány jegy akad a dalszínházi pénztárakban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.