Klasszikus

Teltházas ünnepi jótékonysági koncert a Zeneakadémián

2005.12.08. 00:00
Ajánlom
December 6-án este zsúfolásig megteltek a Zeneakadémia széksorai az E.ON Hungária jótékonysági koncertjén gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A hangverseny keretében Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária igazgatósági elnöke a cég 10 millió forintos adományát szimbolizáló E.ON hőlégballon makettját adta át a Bátor Tábor Alapítvány részére.

Az összeggel a vállalat az Alapítvány közösségi házának felépítéséhez járul hozzá, emellett hőlégballon élmény-utakat ajánlott fel a nyári táborokon résztvevő gyermekek részére. Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Rt Igazgatóságának elnöke kifejtette: „Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Bátor Tábor gyerekei és családjuk az élet nehézségeit könnyebben leküzdhessék, s erőt meríthessenek a mindennapokhoz is. Az E.ON hőlégballon-utakkal pedig reméljük, hogy a gyerekeket egy olyan különleges élményhez tudjuk juttatni, melynek során a világot egy új, madártávlatú perspektívából is megélhetik.”

A Bátor Tábor Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a súlyosan beteg gyermekek és fiatalok gyógyulását. A program célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával, nyári gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi családi táborok, valamint évközi programok formájában. Az Alapítvány kuratóriumának elnöke Küllői Péter. A szervezet támogatói között olyan ismert személyiségeket is találhatunk, mint Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella és Kepes András. Az Alapítvány 2005 szeptemberében feltételes tagja lett a Paul Newman világhírű filmszínész nevével fémjelzett „The Hole In The Wall” nemzetközi szövetségnek.

A koncert köszöntőjében dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az est célját méltatta, valamint kitért az E.ON Hungária és a Zeneakadémia hosszú távú együttműködésére is: „A mai este különleges alkalom intézményünk életében, hiszen az E.ON Hungária Rt., a Bátor Tábor Alapítvány és a Zeneakadémia együttműködése valósult meg. A Zeneakadémia nagy örömmel nyújtott segítséget az E.ON jótékonysági koncertjének létrejöttében, számunkra is megtiszteltetés, hogy segíteni tudtunk az Alapítvány által felkarolt gyermekeken.”

Az est különleges vendégeként a Bátor Tábor nagykövete, Erős Antónia osztotta meg a táboroztatás során szerzett személyes élményeit a közönséggel: „A Zeneakadémia koncertjeire mindig nagy tisztelettel gondolok, különösen igaz ez a mai estére, amely egy nagyon fontos cél köré szerveződött. A táborokban a gyerekek ébresztettek rá arra, hogy betegséggel együtt is lehet teljes életet élni.”

A koncert előadóművészei – Fassang László világhírű orgonaművész, valamint a Zeneakadémia művészei és hallgatói – ingyen vállalták a fellépést a jótékonysági esten, amelyen Csajkovszkij, Vivaldi és Grieg művei csendültek fel. A koncerten részt vettek a „táborlakó” fiatalok és szüleik, valamint az E.ON meghívottjai mellett az Alapítvány céljaival egyetértő elismert személyiségek, köztük Jakupcsek Gabriella. A koncertet követően Mikulás várta ajándékkal a közönség fiatal tagjait.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.