Klasszikus

Teltházas ünnepi jótékonysági koncert a Zeneakadémián

2005.12.08. 00:00
Ajánlom
December 6-án este zsúfolásig megteltek a Zeneakadémia széksorai az E.ON Hungária jótékonysági koncertjén gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A hangverseny keretében Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária igazgatósági elnöke a cég 10 millió forintos adományát szimbolizáló E.ON hőlégballon makettját adta át a Bátor Tábor Alapítvány részére.

Az összeggel a vállalat az Alapítvány közösségi házának felépítéséhez járul hozzá, emellett hőlégballon élmény-utakat ajánlott fel a nyári táborokon résztvevő gyermekek részére. Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Rt Igazgatóságának elnöke kifejtette: „Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Bátor Tábor gyerekei és családjuk az élet nehézségeit könnyebben leküzdhessék, s erőt meríthessenek a mindennapokhoz is. Az E.ON hőlégballon-utakkal pedig reméljük, hogy a gyerekeket egy olyan különleges élményhez tudjuk juttatni, melynek során a világot egy új, madártávlatú perspektívából is megélhetik.”

A Bátor Tábor Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a súlyosan beteg gyermekek és fiatalok gyógyulását. A program célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával, nyári gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi családi táborok, valamint évközi programok formájában. Az Alapítvány kuratóriumának elnöke Küllői Péter. A szervezet támogatói között olyan ismert személyiségeket is találhatunk, mint Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella és Kepes András. Az Alapítvány 2005 szeptemberében feltételes tagja lett a Paul Newman világhírű filmszínész nevével fémjelzett „The Hole In The Wall” nemzetközi szövetségnek.

A koncert köszöntőjében dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az est célját méltatta, valamint kitért az E.ON Hungária és a Zeneakadémia hosszú távú együttműködésére is: „A mai este különleges alkalom intézményünk életében, hiszen az E.ON Hungária Rt., a Bátor Tábor Alapítvány és a Zeneakadémia együttműködése valósult meg. A Zeneakadémia nagy örömmel nyújtott segítséget az E.ON jótékonysági koncertjének létrejöttében, számunkra is megtiszteltetés, hogy segíteni tudtunk az Alapítvány által felkarolt gyermekeken.”

Az est különleges vendégeként a Bátor Tábor nagykövete, Erős Antónia osztotta meg a táboroztatás során szerzett személyes élményeit a közönséggel: „A Zeneakadémia koncertjeire mindig nagy tisztelettel gondolok, különösen igaz ez a mai estére, amely egy nagyon fontos cél köré szerveződött. A táborokban a gyerekek ébresztettek rá arra, hogy betegséggel együtt is lehet teljes életet élni.”

A koncert előadóművészei – Fassang László világhírű orgonaművész, valamint a Zeneakadémia művészei és hallgatói – ingyen vállalták a fellépést a jótékonysági esten, amelyen Csajkovszkij, Vivaldi és Grieg művei csendültek fel. A koncerten részt vettek a „táborlakó” fiatalok és szüleik, valamint az E.ON meghívottjai mellett az Alapítvány céljaival egyetértő elismert személyiségek, köztük Jakupcsek Gabriella. A koncertet követően Mikulás várta ajándékkal a közönség fiatal tagjait.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Végigsöpör a tao-változások előszele a színházi szakmán

Az Orlai Produkciós Iroda és a Veres1Színház is csatlakozott a vészharangot megkongató magánszínházakhoz, akik a társasági adókból történő kultúratámogatási lehetőség megszűnése miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Vizuál

Színházi reklámfogás volt a megtalált Picasso-festmény

Hamisnak bizonyultak a hat éve ellopott Picasso-festmény felbukkanásáról szóló hírek. A kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett". Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény - közölte a holland NOS televízió.
Színház

A Magvető Café-ban is elmaradnak a tervezett bemutatók januártól

A kulturális tao-támogatás megvonása a Magvető Cafét is érzékenyen érinti. Közleményükben arról írnak, januártól biztosan elmaradnak a tervezett saját előadások.
Klasszikus

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Vizuál

A Ruben Brandt és a Napszállta tarolt Sevillában

Milorad Krstic akció-thrillere a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte a sevillai filmfesztiválon, Nemes Jeles László filmjét pedig a legjobb európai koprodukciót megillető Eurimages-díjjal tüntették ki.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.
Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.
Klasszikus la scala

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.