Klasszikus

Teltházas ünnepi jótékonysági koncert a Zeneakadémián

2005.12.08. 00:00
Ajánlom
December 6-án este zsúfolásig megteltek a Zeneakadémia széksorai az E.ON Hungária jótékonysági koncertjén gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A hangverseny keretében Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária igazgatósági elnöke a cég 10 millió forintos adományát szimbolizáló E.ON hőlégballon makettját adta át a Bátor Tábor Alapítvány részére.

Az összeggel a vállalat az Alapítvány közösségi házának felépítéséhez járul hozzá, emellett hőlégballon élmény-utakat ajánlott fel a nyári táborokon résztvevő gyermekek részére. Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Rt Igazgatóságának elnöke kifejtette: „Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Bátor Tábor gyerekei és családjuk az élet nehézségeit könnyebben leküzdhessék, s erőt meríthessenek a mindennapokhoz is. Az E.ON hőlégballon-utakkal pedig reméljük, hogy a gyerekeket egy olyan különleges élményhez tudjuk juttatni, melynek során a világot egy új, madártávlatú perspektívából is megélhetik.”

A Bátor Tábor Alapítvány 2002-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a súlyosan beteg gyermekek és fiatalok gyógyulását. A program célja komplex terápiás rekreációs programok megvalósítása daganatos és más krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik részére. Az országos szintű program a gyermekek gyógyulását, társadalmi visszailleszkedését és az önmagukba vetett hitet erősíti intenzív élményterápia alkalmazásával, nyári gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi családi táborok, valamint évközi programok formájában. Az Alapítvány kuratóriumának elnöke Küllői Péter. A szervezet támogatói között olyan ismert személyiségeket is találhatunk, mint Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella és Kepes András. Az Alapítvány 2005 szeptemberében feltételes tagja lett a Paul Newman világhírű filmszínész nevével fémjelzett „The Hole In The Wall” nemzetközi szövetségnek.

A koncert köszöntőjében dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az est célját méltatta, valamint kitért az E.ON Hungária és a Zeneakadémia hosszú távú együttműködésére is: „A mai este különleges alkalom intézményünk életében, hiszen az E.ON Hungária Rt., a Bátor Tábor Alapítvány és a Zeneakadémia együttműködése valósult meg. A Zeneakadémia nagy örömmel nyújtott segítséget az E.ON jótékonysági koncertjének létrejöttében, számunkra is megtiszteltetés, hogy segíteni tudtunk az Alapítvány által felkarolt gyermekeken.”

Az est különleges vendégeként a Bátor Tábor nagykövete, Erős Antónia osztotta meg a táboroztatás során szerzett személyes élményeit a közönséggel: „A Zeneakadémia koncertjeire mindig nagy tisztelettel gondolok, különösen igaz ez a mai estére, amely egy nagyon fontos cél köré szerveződött. A táborokban a gyerekek ébresztettek rá arra, hogy betegséggel együtt is lehet teljes életet élni.”

A koncert előadóművészei – Fassang László világhírű orgonaművész, valamint a Zeneakadémia művészei és hallgatói – ingyen vállalták a fellépést a jótékonysági esten, amelyen Csajkovszkij, Vivaldi és Grieg művei csendültek fel. A koncerten részt vettek a „táborlakó” fiatalok és szüleik, valamint az E.ON meghívottjai mellett az Alapítvány céljaival egyetértő elismert személyiségek, köztük Jakupcsek Gabriella. A koncertet követően Mikulás várta ajándékkal a közönség fiatal tagjait.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.
Klasszikus nagybőgő

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.