Klasszikus

Tér-Film-Zene Fesztivál

2004.06.29. 00:00
Ajánlom
A nagysikerű moziünnep után július közepétől ismét a mozi, ezúttal a szabad téren berendezett mozi a főszereplő: július 16. és augusztus 01. között Budapesten, A Kossuth téren lehet mozizni nap mint nap. Az Országház előtti parkolóban állítják fel a két, egyenként harminc négyzetméteres óriáskivetítőt, amelyet az alkalomra elkülönített nézőtérről lehet látni.

A Visualpower Kft. a híres Bécsi Komolyzenei Filmfesztivál alapján - hagyományteremtő jelleggel idén először - rendezi meg a Budapesti Tér-Film-Zene Fesztivált. Július második felében naponta ingyenesen mozizhatnak az érdeklődők. A tervezhetőség kedvéért a kínálat a következőképpen sorolja időbe a különböző műfajokat: 13.00 - 14.30 óráig színvonalas gyermekfilmek a fiatalabb korosztálynak (animációs filmek, magyar rajz-, mese- és ifjúsági filmek) láthatók. 14.45 - 16.00 óráig szerepelnek klasszikus magyar filmalkotások filmmúzeum jelleggel az idősebbeknek (Karádi Katalin, Kabos Gyula, Jávor Pál, stb. főszereplésével). 16.30 - 19.00 óráig színházi felvételeket mutatnak be a műfaj kedvelőinek (válogatás a Magyar Televízió archívumából). Végül az esti programban 19.30 - 22.00 óráig komolyzenei filmek vetítése zárja a napot, minden korosztálynak szóló opera-, koncert- és táncfilmek illetve zenés dokumentumfilmekkel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.