Klasszikus

TERézvárosi MAjális

2004.05.13. 00:00
Ajánlom
Május 15-én és 16-án majálisi helyszínné alakul a Teréz templomot övező terület. A Búcsúhoz hasonlóan ez a nemrégiben felújított tér ad otthont két napra a népművészeti kirakodóvásár sátrainak és a nagyszínpadnak. A Terézvárosi Művelődési Közalapítvány ez évben először jelentkezik ilyen nagy formátumú eseménnyel, amit októberben a már hagyományosnak számító Terézvárosi Búcsú követ majd.

A rendezvény nem titkolt szándéka a terézvárosi lakosok összetartásának erősítése. Az Európai Unióba való belépést követően a programsorozat igyekszik alkalmat teremteni a magyar, a közép-európai és a globális kultúra megnyilvánulásának. A TERMAjális egyik célja bemutatkozási lehetőséget biztosítani a kerület oktatási intézményeinek, civil kezdeményezéseinek.

A szombati műsor sokszínűsége önmagáért beszél, fellép több nemzetiségi tánccsoport, bemutatkozik néhány kerületi iskola, délután játszik a M.É.Z. és a Dromara együttes, este a Pódium duó és befejezésképp a Ladánybene 27. Mindkét napon a déli harangszót követően a templomtoronyból toronyzene csendül fel. Külön szombati érdekesség az Eleuszisz Színház Európai komédia, avagy Mátyás király álruhában című előadása. A vasárnapot leginkább családi programokkal tették vonzóvá a Közalapítvány munkatársai: sok lesz a gyermekműsor, a bábelőadás, fellép a Kolibri Színház és az Alma együttes, a TERMAjális záróprogramjaként pedig a 100 Folk Celsius koncertjét tekintheti meg a vásári forgatagban már kimerülni készülő közönség.

A szervezők sok egyéb mellett egy teljesen egyedi csemegével is szolgálnak. A felállított fotósátorban Mutasd az arcod Európának! címmel mindkét napon kerületi „képszámlálást” tartanak. Családokat, brancsokat, galeriket, lakótársakat, szerelmespárokat és osztályokat örökít majd meg a kamera, hogy évtizedek múltán is felidézhető legyen a kor, melyben élünk és a kép, amit az EU-ba viszünk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.