Klasszikus

Tizenhatan a középdöntőben

2004.09.09. 00:00
Ajánlom
Mint korábban hírt adtunk róla, ezekben a napokban zajlik a Popper Dávid Nemzetközi Gordonkaverseny a 39. Budapesti Nemzetközi Zenei Verseny keretében, amelyen a világ 65 fiatal gordonkaművésze méri össze tudását.

Az elődöntőket követően tizenhat versenyző került a középdöntőbe: Sergey Antonov, Endo Mari, Stefan Gartmayer, Kadowaki Hiroki, Soline Kermarrec, ifj. Mező László, Mérei Tamás, Moon Suh-Young, Onczay Zoltán, Ölveti Mátyás, Joshua Roman, Santora Benjamin, Elizaveta Souchetchenko, Stepan Svetska, Várdai István és Yokosaka Gen. A középdöntők szeptember 9-10-én lesznek.

A Bartók Rádió rögzítette a zenei verseny nyitóhangversenyét, a gordonkaverseny eseményeit Magyar Kornél műsorvezetésével három részben mutatják be: Elődöntők – 2004. szeptember 9. csütörtök, 13:17–14:00; Középdöntők – 2004. szeptember 11. szombat, 13:19–14:00; Döntő – 2004. szeptember 14. kedd, 13:22–14:00. A Díjkiosztó és Gálahangversenyre szeptember 14-én kerül sor, amit a Bartók Rádió élőben közvetít (19,35-kb.21,30) a Zeneakadémia nagyterméből. A gálakoncerten közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Kovács László vezényletével.

A nemzetközi zsűri tagjai: Mező László (Magyarország, elnök), Wolfgang Boettcher (Németország), Devich János (Magyarország), Onczay Csaba (Magyarország), Josef Podhoransky (Szlovákai), Natalia Shakovskaja (Oroszország), Nobuko Yamazaki (Japán).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.