Klasszikus

Tizenötezer cikk a Fidelión

2010.08.12. 12:59
Ajánlom
Tizenötezer cikk, százezer esemény, nyolcszáz rajongó - jubilál a Fidelio.hu!

Nyolc évvel ezelőtt, 2002 nyár végén indult el a Fidelio.hu - legelső cikkünk Az énekhang nem tűri az erőszakot címmel jelent meg. A statisztikák kedvelőinek: az idő alatt több mint hatszáz szerző tollából 8141 hír, 1438 ajánló, 986 kritika, 506 interjú, 659 játék jelent meg a Fidelio.hu-n, koncertadatbázisunkban 3284 helyszín 66358 eseményét és 39430 színházi előadását rögzítettünk, a Fidipedián pedig 3754 évfordulót és 2152 névjegyet gondozunk. A közösségi médiában is tevékenyek vagyunk: 2009 nyara óta 44 saját készítésű videót osztottunk meg a világgal, és augusztus 10-én csatlakozott hozzánk Facebook-oldalunk 800. rajongója. És ne feledkezzünk meg olvasóink aktivitásáról sem: 18836 regisztrált felhasználónk 309962 kommentet követett el, azaz naponta átlagosan százszor szólnak hozzá a Fidelio.hu tartalmaihoz látogatóink.

Kedves Olvasóink: böngésszenek a Fidelio.hu cikkei között, és küldjék el hozzászólásban az Önök által legjobbnak tartott cikkek címeit! A javasolt írásokat két kategóriában (A Fidelio.hu legjobb cikke és A Fidelio.hu legjobb cikke 2010-ben) nyilvános szavazásra bocsátjuk. Érdemes többet is ajánlani, mert a szavazáson legjobbnak bizonyuló írásokat javaslókat megajándékozzuk!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.