Klasszikus

Tollat ragadj!

2009.03.16. 00:00
Ajánlom
A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny pályázatot hirdet a cappella vegyeskari kórusmű írására, a kilencven éve elhunyt – Debrecen városához szorosan kötődő – Ady Endre valamely költeményére. A pályázat célja a kórusrepertoár bővítése, az arra alkalmas daraboknak a Kórusverseny kötelező darabjai közt való későbbi szerepeltetése.

A pályázat nyílt, azon részt vehet minden, 1973. január 1. után született magyar zeneszerző. Pályázni lehet 3-5 perces, nyilvánosságra még nem hozott vegyeskari kompozícióval.

A pályaműveket a Kórusverseny Művészeti Bizottsága bírálja el. A bizottság egy darabot jelöl meg a pályázat nyerteséül. A nyertes mű szerzője nettó 150.000 Ft pályadíjban részesül. A díjnyertes alkotás a Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál keretében, 2010. júliusában kerül bemutatásra.

Beadási határidő: 2009. december 31. A pályaműveket négy példányban kell eljuttatni a Kórusverseny Irodájára. A pályázat jeligés, a szerző adatait lezárt borítékban kell mellékelni.

Cím: FŐNIX Rendezvényszervező Kht.
Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Irodája
4026 Debrecen, Hunyadi J. u. 1-3.
bartokcomp@bbcc.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.