Klasszikus

Továbbképzés zenetanároknak a Kodály Intézetben

2004.06.15. 00:00
Ajánlom
A Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet akkreditált továbbképzést rendez Kezdők zongoratanítása – Kodály Zoltán zenepedagógiai elvei és Kurtág: Játékok című zongorasorozata nyomán, Héjjasné Szél Zsuzsa által összeállított program alapján.

A tanfolyam beszámolóval zárul és tanúsítványt kapnak a résztvevők. A továbbképzésre elsősorban zeneiskolában zongorát oktató tanárok jelentkezhetnek, akik legalább hároméves tanítási gyakorlattal rendelkeznek és a hangszeres előképzőtől 6. osztályig tanítanak. A továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék és elsajátítsák a Kodály elvei alapján összeállított, zeneiskolai zongoratanításhoz használható zenei anyagot és annak új szemléletű feldolgozási módját, ötvözve Kurtág Játékok című sorozatával.

A tanfolyam 30 órás, és június 28-ától július 3-áig tart. Főbb tanulmányi területek:
15 óra – zongorajáték módszertan: zenepedagógiai elvek megismerése; ezen elvek alapján összeállított zenei anyag megismerése és gyakorlatban történő feldolgozása; kreativitást fejlesztő játékok beépítése a zeneiskolai anyagba (Kurtág, Kodály és Bartók művei); zeneiskolai tantervi anyagban szereplő különböző stílusú darabok megszólaltatása, tanítási menetének feldolgozása;
9 óra – szolfézs: a kezdőknél használt zenei anyag éneklése és elemzése, formatani és stílusismeretek felfrissítése, valamint Bartók Mikrokozmosz sorozatának elemzése;
6 óra - előadások: Kodály és Kurtág munkássága, valamint Bartók Mikrokozmosz sorozata és az improvizáció a zongoratanításban témakörökben.

A részvételi díj: 25.000 forint, a továbbképzés helyszíne: Kodály Intézet, 6000 Kecskemét, Kéttemplom köz 1.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.