Klasszikus

TransforMusic John Lennon Emlékverseny

2005.02.19. 00:00
Ajánlom
2005. október 9-én lesz 65 éve, hogy megszületett, s december 10-én lesz 25 éve, hogy New York-ban meggyilkolták John Lennont. Emlékére nemzetközi zeneszerző versenyt hirdet a Transformusic Kft. A részletek az alábbiakban olvashatók.

A pályaműnek valamely John Lennon által szerzőként vagy szerzőtársként jegyzett könnyűzenei alkotás felismerhető részére (pl. dallami vagy ritmikus elemére vagy más paraméterére) kell épülnie, amelyet szerzője a klasszikus zene eszközrendszerével alakít eredeti, új kompozícióvá.

A pályamű apparátusa tetszőleges: a szólóhangszertől a szimfonikus zenekarig terjedhet. A mű énekszólamot nem tartalmazhat, időtartama minimum 10, maximum 20 perc lehet, és nem lehet már nyilvánosságra került (bemutatott vagy kiadott) kompozíció. A kottában feltüntetendő az idézett mű szerzője és címe. Amennyiben a Lennon-műre való hivatkozás csak töredéknyi, s így idézetnek minősül, az eredeti szerzői jog tulajdonosától nem szükséges engedély; amennyiben a szerző hosszabb, összefüggő zenei részletet használ fel, a szükséges engedély beszerzése a zeneszerző feladata és felelőssége. Az engedélyt ilyen esetben csatolni kell a pályázathoz.

A pályázó szerzőt korhatár nem köti. Egy szerző egy művel pályázhat. A pályázat jeligés. A partitúrát 5 (öt) példányban kell eljuttatni a verseny címére. A szerző neve és címe (lehetőleg e-mailje és/vagy telefonszáma), továbbá életrajza és fényképe külön borítékban egy példányban csatolandó, amelynek tetejére a jeligét kell írni. A szerző vállalja, hogy díjnyertes pályaművének szólamanyagát határidőre a verseny rendezőinek rendelkezésére bocsátja. A kottán fel kell tüntetni az alapul szolgáló mű vagy művek címét.

A pályaművek beérkezésének határideje: 2005. június 30. A munkákat az alábbi címre kell beküldeni: Melissa 2001 Kft – Transformusic, 1406 Budapest, Pf. 92. Hungary.

A komolyzene neves képviselőiből álló nemzetközi zsűri 2005. augusztus 15-ig meghozza döntését. A díjnyertes pályaművek 2005 decemberében ünnepélyes díjkiosztó hangversenyen hangzanak majd el. A szervezők egyben felhívást tesznek közzé annak érdekében, hogy a műveket az évfordulóhoz kapcsolódóan minél több helyen adják elő szerte a világon. A hangverseny felvételét a verseny rendezői CD-n megjelentetik. A díjat nem nyert pályaműveket a rendezőség megőrzi. A díjak maximális összértéke: 1.500.000 Ft (kb. 6000 euro). A díjak számáról és értékéről a zsűri dönt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.