Klasszikus

Trubadúr Lee Jeong-Wonnal

2005.04.14. 00:00
Ajánlom
Ismét Budapesten lép fel a koreai tenorista, Lee Jeong-Won, akinek már Kalafként, Radamesként és Manricóként is tapsolhatott a hazai közönség. Április 14-én és 17-én újra Verdi A trubadúr című operájának címszerepét énekli az Erkel Színházban (a megbetegedett Kelen Péter helyett).

Lee Jeong-Won a szöuli Yon-Sei Egyetemen végezte zenei tanulmányait. A Koreai Nemzeti Opera színpadán Flotow Marta című operájában debütált. A hazai sikeres bemutatkozást követően Olaszországba költözött, és az ascoli Piceno Akadémián tökéletesítette tudását. 1998-ban első díjat nyert a nemzetközi Franco Corelli Énekversenyen, majd ezt követően az írországi Wexford Fesztiválon Puccini A nyugat lánya című operájának Dick Johnsonjaként aratott sikert. Számos nemzetközi megmérettetésen vett részt, amelyek közül kiemelten fontosak a Maria Callas, a Tito Schipa és a Giacomo Aragall nevével fémjelzett versenyeken aratott győzelmei. A Giacomo Aragall Énekversenyt követően a legendás szoprán, Montserrat Caballé partnereként szerepelt egy gálakoncerten Barcelonában, majd az olaszországi Folignóban Raina Kabaivanszka estjének vendége volt. Repertoárján elsősorban az olasz operairodalom hőstenor-szerepei találhatók, de Franciaországban olyan különleges műben is színre lépett már, mint Gounod Sába királynője című operája. A budapesti közönség előtt 2001 novemberében Kalaf szerepében aratott kiemelkedő sikert, így Puccini Turandot című operájának tenorhősét 2002-ben is elénekelhette az Erkel Színház színpadán, majd az Aida Radameseként és A trubadúr Manricójaként is hallhatta őt a magyar publikum.

A két előadás Leonórája Tokody Ilona lesz, Luna grófot az első este Kálmándi Mihály, a második, vasárnapi előadáson pedig Fokanov Anatolij kelti életre. Azucénát Szendrényi Katalin énekli, Ferrandóként Palerdi András lép színpadra, Inezt Bakos Kornélia alakítja. A Vámos László rendezte előadást – amelynek díszletét Csikós Attila, jelmezeit Vágó Nelly tervezte –, mindkét este Szabó Sipos Máté dirigálja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.