Klasszikus

Túriózum - Összművészet Mezőtúron

2004.07.19. 00:00
Ajánlom
Augusztusban egy hétig - három színpadon és több színtéren - mindent szabad a művészetnek Mezőtúron: a kul-TÚRa Fesztivál augusztus 16-án kezdődik az alföldi városban. A korábbi tapasztalatok szerint a művészeti napok egyik legnépszerűbb programja a több száz éves múltra visszatekintő Túri Vásár, ahová minden évben több tízezer ember látogat el.

A város vezetésének célja, hogy a kul-TÚRa fesztivál a hazai nyári kulturális események egyik legkedveltebb rendezvényévé váljon. Így az esemény a színház, a zene, az irodalom, a táncművészet, a képzőművészet, az iparművészet és a népművészet legjelesebb képviselői köré szerveződik. Mezőtúron augusztusban megfordul majd Laár András, Dresch Mihály, Boban Markovic, Ladányi Andrea, a Besh o droM és Mitsoura, az egyik fő attrakció a Kispál és a Borz "csendesülős" koncertje lesz. A kiállítóhelyeken Szekeres Attila intarzia-kiállítása, Ladislav Sabo szobrászművész önálló kiállítása és Borgó grafikai tárlata várja a látogatókat. A hivatásos művészek mellett lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a tehetséges helyi műkedvelők is.

A kul-TÚRa fesztivál keretében kerül sor a Visegrádi Négyek Kulturális Találkozójára is. Augusztus 16-án 20 órakor a Visegrádi Színpadon ad koncertet Krzysztof Œcierański lengyel jazzgitáros, 18-án a Ghymes együttes szórakoztatja a közönséget, 20-án este pedig a Visegrádi Négyek szájharmonika együttes várja az érdeklődőket. A zenekar tagjai Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és - hazánkat képviselve - Budapestről érkeznek Mezőtúrra. A kulturális programok mellett augusztus 21-én a már hagyománnyá vált lovas-íjász verseny várja a látogatókat, de látványos szórakozást ígér alkonyatkor a sas és sólyomröptetés is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.