Klasszikus

"Új átlók" - hangversenyek Pesterzsébeten

2003.02.04. 00:00
Ajánlom
A Bizják Dóra és Zentai Károly zongoraművész-házaspár által vezetett „Új Átlók Művészeti Társaság” számos színvonalas koncertet kínál tavasszal a Pesterzsébet szívében található Gaál Imre Galériában.

Az „Új Átlók” Művészeti Társaság, amely Pesterzsébet kulturális életének felvirágoztatását tűzte ki céljául 2000-ben alakult meg. Tagjai elsősorban fiatal kerületi irodalmárok, képzőművészek és muzsikusok, akik együttesen élvezik az egykori „Átlók Művészeti Társaság” tagjainak – Kárpáti Kamil, Rátkay Endre, Czétényi Vilmos – valamint a hazai művészvilág több elismert személyiségének erkölcsi támogatását és segítségét.

A 2003-as év tavaszi programja a változatosság jegyében zajlik: a szokásos hangversenyek mellett a szervezők egy kétszemélyes opera bemutatását, amelyre még nem volt példa a Galéria történetében.

A teljes program:

2003. január 25. - Akadémia vonósnégyes
2003. február 8., EZE bérlet - Kovács Ildikó (hegedű), Somlai Valéria (zongora)
2003. február 22. - Impresszionizmus: Földes Imre zenetörténész előadása
2003. március 8. EZE bérlet - Kamarazenei est
2003. március 29. - Pergolesi: Úrhatnám szolgáló (kétszemélyes opera); Kármán Emese és Fátrai János (ének), Balogh Zsolt (zongora)
2003. április 19. EZE bérlet - Pap Zsolt (fagott), Francesca Serafini (zongora) [Portugália]
2003. május 3. (Erzsébeti Művészeti Napok) - Duo Klavi–Art, négykezes zongoraest
2003. május 17. EZE bérlet - Dal- és áriaest
2003. június 7. EZE bérlet - Évadzáró kamarazenei est

A Galéria címe: Budapest, XX. Kossuth L. u. 39.; tel: 283-0031.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.