Klasszikus

Új bérletek a Zeneakadémián

2016.05.02. 12:15
Ajánlom
Különleges kedvezményekkel hirdette meg a Zeneakadémia a 2016/2017-es évadra bérleteit. Május 22-ig 15 százalék kedvezménnyel juthatnak az érdeklődők bérlethez, ami további húsz százalékos kedvezményt jelent a szóló jegyekhez képest.

A Zeneakadémia 2016/2017-es sorozataiban külföldi és hazai művészek, mások mellett Piotr Anderszewski, Baráti Kristóf, David Fray, Viktoria Mullova, Perényi Miklós, Rohmann Imre, Giovanni Sollima, Jörg Widmann, Tabea Zimmermann, Simon Izabella és Várjon Dénes lépnek fel.

Zeneakadémia (Fotó Darabos Gyorgy)

Zeneakadémia (Fotó Darabos Gyorgy) (Fotó/Forrás: Darabos György)

A Zenekar a központban bérletben David Fray zongoraművész Mendelssohn műveit, Giovanni Sollima csellista a 18. századtól napjainkig terjedő műsorát adja elő, Piotr Anderszewski és az Európai Kamarazenekar a bécsi klasszika műfajait járja körbe 20. századi kitekintéssel.

A Kamarazene nagyteremre sorozatban 2017 tavaszán hét, szólistaként is világszerte ünnepelt művész - mások mellett Pekka Kuusisto, Nyikolaj Luganszkij és Emmanuel Pahud - mutatja meg kamaramuzsikusi kvalitásait.

A Mozarteumot is maga mögé utasította a Zeneakadémia

A budapesti Zeneakadémia a világ 30. legjobb előadóművészeti egyeteme lett a globális oktatási felméréseket végző Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings március végén kiadott 2016-os toplistája alapján.

A Tiszta barokk bérlet olyan historikus együtteseket vonultat fel, amelyek szívesen merítenek a zenei spontaneitás és fantázia mai mestereitől. A Venice Baroque Orchestra szólistája Viktoria Mullova lesz, a Holland Baroque Society koncertjén Leszek Mozdzer lengyel jazz-zongorista működik közre, húsvétkor pedig az Ábrahám Consort előadásában hallható a János-passió.

A 20. századi és kortárs zenére koncentráló Itt és most sorozatban a London Sinfonietta koncertje után Dobozy Borbála, Kamp Salamon és a Budapesti Vonósok adnak elő két 20. századi, csembalóra írt versenyművet barokk előképeikkel párba állítva, a Rácz Zoltánt és vendégeit felvonultató záróesten pedig két ütőhangszeresre és két zongoristára írott művek szerepelnek.

A Kamarazene karnyújtásnyira bérlet első estjén a 140 éve született Dohnányi Ernő művei hangzanak el, majd Rohmann Imre és Rohmann Ditta ad rendhagyó koncertet saját átirataikból. A sorozat utolsó hangversenyén, az Új Magyar Kamarazenekar olasz estjének szólistája Leonard Elschenbroich gordonkaművész lesz.

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A zenekar mesterei 2016/17-es évadának keretében Kovács János, Ménesi Gergely, Antal Mátyás, valamint Kobajasi Kenicsiró vezetésével lép színpadra, és olyan remekműveket is műsorra tűznek, mint a Bartók-év alkalmából megszólaló A kékszakállú herceg vára.

A jövő csillagait bemutató A tehetség kötelez bérletben Gyöngyösi Ivett, Pálfalvi Tamás, Kruppa Bálint és vendégeik mellett három zeneakadémista énekesnő mutatkozhat be.

Újdonság a Zeneakadémia bérletkínálatában Mandel Róbert Hangszercsodák című sorozata. A hangszertörténész négy koncerten mutat be és szólaltat meg vendégei közreműködésével különleges instrumentumokat.

A Liszt-kukacok Akadémiája 10-15 éves iskolásoknak ajánlott négy koncertből álló sorozata a zene és a természet viszonyát állítja a középpontba.

Az októberi Anda Géza Fesztiválra a magyar zongoraművész nevét viselő rangos svájci verseny kiválóságai kaptak meghívást. Egy hónappal később, 2016 novemberében rendezi meg a Zeneakadémia a második kamara.hu fesztivált, amelynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes. A négynapos kamarazene-ünnep öt koncertjén a kamarazene-történet meghatározó fordulópontjait, köztük Schubert dalait és Schumann ciklusait, Debussy utolsó nagy alkotását, valamint a kortárs kamaramuzsika kompozícióit követhetik végig az érdeklődők a zongoraművész-házaspár és művészbarátaik kalauzolásával.

A bérletek az egyes koncertekre szóló jegyekhez képest 20 százalékos árelőnyt kínálnak, a Zeneakadémia Koncertközpont a május 22-ig megváltott bérletekre további 15 százalék kedvezményt biztosít.

A bérletek a készlet erejéig, de legkésőbb az adott sorozat első koncertjének időpontjáig vásárolhatók meg a Zeneakadémia jegypénztárában és a zeneakademia.hu/berletek oldalon. A bérletes koncertekre szólójegyek június 1-től válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.