Klasszikus

Új bérletek a Zeneakadémián

2016.05.02. 12:15
Ajánlom
Különleges kedvezményekkel hirdette meg a Zeneakadémia a 2016/2017-es évadra bérleteit. Május 22-ig 15 százalék kedvezménnyel juthatnak az érdeklődők bérlethez, ami további húsz százalékos kedvezményt jelent a szóló jegyekhez képest.

A Zeneakadémia 2016/2017-es sorozataiban külföldi és hazai művészek, mások mellett Piotr Anderszewski, Baráti Kristóf, David Fray, Viktoria Mullova, Perényi Miklós, Rohmann Imre, Giovanni Sollima, Jörg Widmann, Tabea Zimmermann, Simon Izabella és Várjon Dénes lépnek fel.

Zeneakadémia (Fotó Darabos Gyorgy)

Zeneakadémia (Fotó Darabos Gyorgy) (Fotó/Forrás: Darabos György)

A Zenekar a központban bérletben David Fray zongoraművész Mendelssohn műveit, Giovanni Sollima csellista a 18. századtól napjainkig terjedő műsorát adja elő, Piotr Anderszewski és az Európai Kamarazenekar a bécsi klasszika műfajait járja körbe 20. századi kitekintéssel.

A Kamarazene nagyteremre sorozatban 2017 tavaszán hét, szólistaként is világszerte ünnepelt művész - mások mellett Pekka Kuusisto, Nyikolaj Luganszkij és Emmanuel Pahud - mutatja meg kamaramuzsikusi kvalitásait.

A Mozarteumot is maga mögé utasította a Zeneakadémia

A budapesti Zeneakadémia a világ 30. legjobb előadóművészeti egyeteme lett a globális oktatási felméréseket végző Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings március végén kiadott 2016-os toplistája alapján.

A Tiszta barokk bérlet olyan historikus együtteseket vonultat fel, amelyek szívesen merítenek a zenei spontaneitás és fantázia mai mestereitől. A Venice Baroque Orchestra szólistája Viktoria Mullova lesz, a Holland Baroque Society koncertjén Leszek Mozdzer lengyel jazz-zongorista működik közre, húsvétkor pedig az Ábrahám Consort előadásában hallható a János-passió.

A 20. századi és kortárs zenére koncentráló Itt és most sorozatban a London Sinfonietta koncertje után Dobozy Borbála, Kamp Salamon és a Budapesti Vonósok adnak elő két 20. századi, csembalóra írt versenyművet barokk előképeikkel párba állítva, a Rácz Zoltánt és vendégeit felvonultató záróesten pedig két ütőhangszeresre és két zongoristára írott művek szerepelnek.

A Kamarazene karnyújtásnyira bérlet első estjén a 140 éve született Dohnányi Ernő művei hangzanak el, majd Rohmann Imre és Rohmann Ditta ad rendhagyó koncertet saját átirataikból. A sorozat utolsó hangversenyén, az Új Magyar Kamarazenekar olasz estjének szólistája Leonard Elschenbroich gordonkaművész lesz.

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A zenekar mesterei 2016/17-es évadának keretében Kovács János, Ménesi Gergely, Antal Mátyás, valamint Kobajasi Kenicsiró vezetésével lép színpadra, és olyan remekműveket is műsorra tűznek, mint a Bartók-év alkalmából megszólaló A kékszakállú herceg vára.

A jövő csillagait bemutató A tehetség kötelez bérletben Gyöngyösi Ivett, Pálfalvi Tamás, Kruppa Bálint és vendégeik mellett három zeneakadémista énekesnő mutatkozhat be.

Újdonság a Zeneakadémia bérletkínálatában Mandel Róbert Hangszercsodák című sorozata. A hangszertörténész négy koncerten mutat be és szólaltat meg vendégei közreműködésével különleges instrumentumokat.

A Liszt-kukacok Akadémiája 10-15 éves iskolásoknak ajánlott négy koncertből álló sorozata a zene és a természet viszonyát állítja a középpontba.

Az októberi Anda Géza Fesztiválra a magyar zongoraművész nevét viselő rangos svájci verseny kiválóságai kaptak meghívást. Egy hónappal később, 2016 novemberében rendezi meg a Zeneakadémia a második kamara.hu fesztivált, amelynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes. A négynapos kamarazene-ünnep öt koncertjén a kamarazene-történet meghatározó fordulópontjait, köztük Schubert dalait és Schumann ciklusait, Debussy utolsó nagy alkotását, valamint a kortárs kamaramuzsika kompozícióit követhetik végig az érdeklődők a zongoraművész-házaspár és művészbarátaik kalauzolásával.

A bérletek az egyes koncertekre szóló jegyekhez képest 20 százalékos árelőnyt kínálnak, a Zeneakadémia Koncertközpont a május 22-ig megváltott bérletekre további 15 százalék kedvezményt biztosít.

A bérletek a készlet erejéig, de legkésőbb az adott sorozat első koncertjének időpontjáig vásárolhatók meg a Zeneakadémia jegypénztárában és a zeneakademia.hu/berletek oldalon. A bérletes koncertekre szólójegyek június 1-től válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.