Klasszikus

Új bérletek a Zeneakadémián

2016.05.02. 12:15
Ajánlom
Különleges kedvezményekkel hirdette meg a Zeneakadémia a 2016/2017-es évadra bérleteit. Május 22-ig 15 százalék kedvezménnyel juthatnak az érdeklődők bérlethez, ami további húsz százalékos kedvezményt jelent a szóló jegyekhez képest.

A Zeneakadémia 2016/2017-es sorozataiban külföldi és hazai művészek, mások mellett Piotr Anderszewski, Baráti Kristóf, David Fray, Viktoria Mullova, Perényi Miklós, Rohmann Imre, Giovanni Sollima, Jörg Widmann, Tabea Zimmermann, Simon Izabella és Várjon Dénes lépnek fel.

Zeneakadémia (Fotó Darabos Gyorgy)

Zeneakadémia (Fotó Darabos Gyorgy) (Fotó/Forrás: Darabos György)

A Zenekar a központban bérletben David Fray zongoraművész Mendelssohn műveit, Giovanni Sollima csellista a 18. századtól napjainkig terjedő műsorát adja elő, Piotr Anderszewski és az Európai Kamarazenekar a bécsi klasszika műfajait járja körbe 20. századi kitekintéssel.

A Kamarazene nagyteremre sorozatban 2017 tavaszán hét, szólistaként is világszerte ünnepelt művész - mások mellett Pekka Kuusisto, Nyikolaj Luganszkij és Emmanuel Pahud - mutatja meg kamaramuzsikusi kvalitásait.

A Mozarteumot is maga mögé utasította a Zeneakadémia

A budapesti Zeneakadémia a világ 30. legjobb előadóművészeti egyeteme lett a globális oktatási felméréseket végző Quacquarelli Symonds (QS) World University Rankings március végén kiadott 2016-os toplistája alapján.

A Tiszta barokk bérlet olyan historikus együtteseket vonultat fel, amelyek szívesen merítenek a zenei spontaneitás és fantázia mai mestereitől. A Venice Baroque Orchestra szólistája Viktoria Mullova lesz, a Holland Baroque Society koncertjén Leszek Mozdzer lengyel jazz-zongorista működik közre, húsvétkor pedig az Ábrahám Consort előadásában hallható a János-passió.

A 20. századi és kortárs zenére koncentráló Itt és most sorozatban a London Sinfonietta koncertje után Dobozy Borbála, Kamp Salamon és a Budapesti Vonósok adnak elő két 20. századi, csembalóra írt versenyművet barokk előképeikkel párba állítva, a Rácz Zoltánt és vendégeit felvonultató záróesten pedig két ütőhangszeresre és két zongoristára írott művek szerepelnek.

A Kamarazene karnyújtásnyira bérlet első estjén a 140 éve született Dohnányi Ernő művei hangzanak el, majd Rohmann Imre és Rohmann Ditta ad rendhagyó koncertet saját átirataikból. A sorozat utolsó hangversenyén, az Új Magyar Kamarazenekar olasz estjének szólistája Leonard Elschenbroich gordonkaművész lesz.

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara A zenekar mesterei 2016/17-es évadának keretében Kovács János, Ménesi Gergely, Antal Mátyás, valamint Kobajasi Kenicsiró vezetésével lép színpadra, és olyan remekműveket is műsorra tűznek, mint a Bartók-év alkalmából megszólaló A kékszakállú herceg vára.

A jövő csillagait bemutató A tehetség kötelez bérletben Gyöngyösi Ivett, Pálfalvi Tamás, Kruppa Bálint és vendégeik mellett három zeneakadémista énekesnő mutatkozhat be.

Újdonság a Zeneakadémia bérletkínálatában Mandel Róbert Hangszercsodák című sorozata. A hangszertörténész négy koncerten mutat be és szólaltat meg vendégei közreműködésével különleges instrumentumokat.

A Liszt-kukacok Akadémiája 10-15 éves iskolásoknak ajánlott négy koncertből álló sorozata a zene és a természet viszonyát állítja a középpontba.

Az októberi Anda Géza Fesztiválra a magyar zongoraművész nevét viselő rangos svájci verseny kiválóságai kaptak meghívást. Egy hónappal később, 2016 novemberében rendezi meg a Zeneakadémia a második kamara.hu fesztivált, amelynek művészeti vezetői Simon Izabella és Várjon Dénes. A négynapos kamarazene-ünnep öt koncertjén a kamarazene-történet meghatározó fordulópontjait, köztük Schubert dalait és Schumann ciklusait, Debussy utolsó nagy alkotását, valamint a kortárs kamaramuzsika kompozícióit követhetik végig az érdeklődők a zongoraművész-házaspár és művészbarátaik kalauzolásával.

A bérletek az egyes koncertekre szóló jegyekhez képest 20 százalékos árelőnyt kínálnak, a Zeneakadémia Koncertközpont a május 22-ig megváltott bérletekre további 15 százalék kedvezményt biztosít.

A bérletek a készlet erejéig, de legkésőbb az adott sorozat első koncertjének időpontjáig vásárolhatók meg a Zeneakadémia jegypénztárában és a zeneakademia.hu/berletek oldalon. A bérletes koncertekre szólójegyek június 1-től válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Szombaton újra Bach zenéje szól a metró peronja mellett

Idén is lemerészkednek az Operaház zenészei a metróba, Bach műveiből nyújtanak ízelítőt a zeneszerző születésének 334. évfordulóján. Élmény lesz a tömegközlekedés!
Vizuál

Megnyílt az Antik and Art Budapest vásár és kiállítás

A magyar műtárgypiac legnevesebb szereplői részvételével több mint 30 kiállító anyaga látható a Millenárison, köztük bútor, csillár, ékszer, festmény, grafika, numizmatika, óra, papír-régiség, porcelán és kerámia, ritkaság-szőnyegek, textíliák, vallási tárgyak.
Klasszikus

Itt hallgathatod vissza Bősze Ádám Varázsboltjának előző adásait

Tíz rész már felkerült podcastként a netre, mutatjuk, ha esetleg nem találta volna!
Színház

Földrészeken átívelő Íliász maraton az Ódry Színpadon

Éjszakába nyúló Íliász-felolvasást tartanak az Ódry Színpadon pénteken. A mintegy 12 órásra tervezett esemény, ahhoz az 59 ország részvételével zajló világméretű Homérosz-olvasáshoz csatlakozik, amelyet a lyoni École Normale Supérieure kezdeményezésére szerveztek meg.
Vizuál

KÉP-regény: Fényképezzünk Madonnát!

A Fidelio új sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Íme az első rész, amely az Evita című film budapesti forgatásához kötődik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

5 zenemű, amely kapudrog lehet Bartók Bélához

Bartók zenéje nem könnyű. Hiába vált az egyik legismertebb magyar művészszemélyiséggé, valószínűleg többször találkozunk róla elnevezett utcával, térrel, mint a zeneműveivel. Ezen segítünk most.
Klasszikus videó

Szívet melengető videó: Pillangó szállt a fuvolaművész homlokára játék közben

Létezik ennél igazabb megerősítés egy muzsikus számára, mint az, hogy egy pillangó is gyönyörködni kezd a játékában?
Klasszikus könyvajánló

És Ön olvas még zenei könyveket?

A klasszikus zene közönsége szűk, de szeret olvasni. Ez kihívás egy könyvkiadónak, a Rózsavölgyi pedig számos újdonsággal szolgálhat az érdeklődőknek.
Klasszikus hír

Az isonzói csata emlékére koncertezik Szlovéniában a magyar zenekar

Ősbemutatóra készült a BFT zenekara Ljubjanában: mintegy 250 fős zenekar játszik a "Nagy Háború" áldozatainak emlékére.
Klasszikus podcast

Itt hallgathatod vissza Bősze Ádám Varázsboltjának előző adásait

Tíz rész már felkerült podcastként a netre, mutatjuk, ha esetleg nem találta volna!