Klasszikus

Új gazdája van a Telarc lemezkiadónak

2005.12.29. 00:00
Ajánlom
A neves független amerikai lemezkiadó, a Telarc, illetve leányvállalata, a jazzben és világzenében otthonos Heads Up Records az ugyancsak amerikai Concord Music cégcsoport tagja lett. Az üzlet részletei nem nyilvánosak.

Glen Barros, a Concord Music Group elnöke elmondta, hogy a clevelandi székhelyű Telarc és Heads Up kiadókat szeretnék megtartani, s a két cég felvásárlása része annak a stratégiának, melynek keretében a Concord Music nyit a „felnőtt” zenék, vagyis a klasszikus, a jazz- és a világzene irányába.

Bob Woods, a Telarc elnöke, aki a kiadó nyugdíjba vonuló másik alapítójával, Jack Rennerrel ellentétben megtartja posztját, hangsúlyozta, hogy a Telarc tovább folytatja működését. „Azért mentünk bele ebbe az üzletbe, mert Glen és a Concord csapatának tagja megértették, hogy mit akarunk és mit képviselünk. Megyünk tovább a megkezdett úton, a Concorddal való ’házasság’ nagy segítségünkre lesz a piacon, és további tervek megvalósulását teszi lehetővé” – mondta Woods.

Az 1977-ben alapított Telarc katalógusa több mint ezer tételt tartalmaz, s eddigi működése során negyvenhat Grammy-díjat nyert el. A Telarc volt az első kiadó, amely kereskedelmi forgalomba hozott felvételekhez használt digitális technikát 1978-ban, és az elsők között jelent meg 1983-ban a CD-piacon. A jazz-zenészek közül olyan világnagyságok lemezeit adták ki, mint Dave Brubeck, Ray Brown, Andre Previn vagy Oscar Peterson, a klasszikus zenei katalógusának előadói között találjuk többek között Seiji Ozawát, Lang Langot és Sir Charles Mackarreast. 2004-ben a rangos angol zenei lap, a Gramophone az év lemezkiadójává válaszotta a Telarcot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.