Klasszikus

Új igazgató a Hungarofest Kht. élén

2003.09.11. 00:00
Ajánlom
Bence Ottó pályázatát tartotta a legmegalapozottabbnak Hiller István kulturális miniszter a Hungarofest Kht. vezetői posztjára beérkezett pályázatok közül.

A külföldi és hazai nagyrendezvényeket szervező kht. ügyvezető igazgatói posztjának betöltésére júliusban írt ki nyílt pályázatot a minisztérium. Az augusztus 10-i határidőig harmincnégyen pályáztak. A részletes elemzés után öt pályázót hallgatott meg szeptember negyedikén a minisztériumi szakértőkből és fesztivál-, illetve programszervezői gyakorlattal rendelkező szakemberekből álló bizottság, amely végül négy pályázó meghallgatását javasolta a miniszternek. Hiller István személyesen találkozott a négy pályázóval, és közülük Bence Ottó mellett döntött.

Bence Ottó 38 éves, két diplomával rendelkezik, három nyelven beszél, az elmúlt hónapokat ösztöndíjasként a berlini Freie Universitäten töltötte. Neve ismert a kulturális közéletben: alelnöke volt a Szépírók társaságának, főszerkesztője Magyarország első multimédia magazinjának, a Yucca-nak, szerkesztője több kulturális tévéműsornak. Rendezvényszervező gyakorlattal is rendelkezik: főrendezője volt az augusztusi Neonváros című életmód kiállításnak, PR- és marketingvezetője több nagy fővárosi kiállításnak, korábban fesztiváligazgatója a „Tekintet nélkül” című fesztiválnak, amelyet látó embereknek szerveztek a vakok világáról.

A külföldi kulturális évadok megszervezésén túl kulturális marketingcentrummá, és egyben a magyar művészeket külföldön is menedzselő intézménnyé alakítaná Bence Ottó az NKÖM tulajdonában álló Hungarofest Kht.-t. Pályázatában konkrét kiállítási terveket írt le, és olyan nagy európai kulturális projekteket, amelyek jelentősebb állami ráfordítás nélkül is megrendezhetőek. Bence Ottó új iroda felállítását tervezi, amely kulturális értékeink hírét viszi Európába.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.