Klasszikus

Új igazgató a Hungarofest Kht. élén

2003.09.11. 00:00
Ajánlom
Bence Ottó pályázatát tartotta a legmegalapozottabbnak Hiller István kulturális miniszter a Hungarofest Kht. vezetői posztjára beérkezett pályázatok közül.

A külföldi és hazai nagyrendezvényeket szervező kht. ügyvezető igazgatói posztjának betöltésére júliusban írt ki nyílt pályázatot a minisztérium. Az augusztus 10-i határidőig harmincnégyen pályáztak. A részletes elemzés után öt pályázót hallgatott meg szeptember negyedikén a minisztériumi szakértőkből és fesztivál-, illetve programszervezői gyakorlattal rendelkező szakemberekből álló bizottság, amely végül négy pályázó meghallgatását javasolta a miniszternek. Hiller István személyesen találkozott a négy pályázóval, és közülük Bence Ottó mellett döntött.

Bence Ottó 38 éves, két diplomával rendelkezik, három nyelven beszél, az elmúlt hónapokat ösztöndíjasként a berlini Freie Universitäten töltötte. Neve ismert a kulturális közéletben: alelnöke volt a Szépírók társaságának, főszerkesztője Magyarország első multimédia magazinjának, a Yucca-nak, szerkesztője több kulturális tévéműsornak. Rendezvényszervező gyakorlattal is rendelkezik: főrendezője volt az augusztusi Neonváros című életmód kiállításnak, PR- és marketingvezetője több nagy fővárosi kiállításnak, korábban fesztiváligazgatója a „Tekintet nélkül” című fesztiválnak, amelyet látó embereknek szerveztek a vakok világáról.

A külföldi kulturális évadok megszervezésén túl kulturális marketingcentrummá, és egyben a magyar művészeket külföldön is menedzselő intézménnyé alakítaná Bence Ottó az NKÖM tulajdonában álló Hungarofest Kht.-t. Pályázatában konkrét kiállítási terveket írt le, és olyan nagy európai kulturális projekteket, amelyek jelentősebb állami ráfordítás nélkül is megrendezhetőek. Bence Ottó új iroda felállítását tervezi, amely kulturális értékeink hírét viszi Európába.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

A mádi Rákóczi-kúriában Erhardt Gábor építésszel

A Partitúra zempléni adásában a stáb ellátogatott a mádi Rákóczi-kúriába, lenyűgözve sétáltak az évszázados falak között. Az épület átalakításának és bővítésének tervezőjét, Erhardt Gábort Tokaj-hegyalja építészeti hagyományairól kérdeztük.
Jazz/World

Ki mondta, hogy egy nő nem trombitálhat jazzt?

Új albumán bátor nők előtt tiszteleg Yazz Ahmed, aki trombitásként és nőként maga is ritka jelenség. Meghallgattuk a Polyhymnia című lemezt.
Könyv

A magyar oktatás MacGyverei – a kötelező olvasmányok

A jövő nemzedék sorsa mindössze attól függ, hogy Gárdonyit, Szabó Magdát vagy Agatha Christie-t adnak a kezébe? Arató Lászlóval, a Magyartanárok Egyesületének elnökével - a NAT-módosítás részleteinek hiányában - a jelenlegi szabályozást vizsgáltuk meg, hogy jobban értsük, mi is lehetne a változások előremutató iránya.
Plusz

75 éve szabadult fel a pesti gettó 

A pesti gettó felszabadításának 75. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést vasárnap Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában, majd koszorút helyeztek el a zsinagóga falánál állított emléktáblánál.
Vizuál

Az 1917 a legjobb film az amerikai producerek szerint

Sam Mendes első világháborús eposza, az 1917 című film kapta meg az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díját a mozikban forgalmazott filmek mezőnyében szombaton Los Angelesben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus nyugdíj

Vladimir Ashkenazy visszavonul

A 82 éves zongoraművész-karmester visszavonulását ügynöksége, a HarrisonParrott jelentette be. Hiányozni fog!
Klasszikus videó

Boldog születésnapot kívánunk Fischer Ivánnak!

Ma ünnepli születésnapját a Budapesti Fesztiválzenekar alapító-karmestere, egyik legkelendőbb hazai művészünk. Saját Happy Birthday-feldolgozásával köszöntjük!
Klasszikus ajánló

Februári kínálat az Óbudai Társaskörben

Dalest, hegedűest, gitármuzsika és kamarazenei koncertek is szerepelnek az Óbudai Társaskör februári programjai közt.
Klasszikus ajánló

Bach billentyűs szvitjeit viszi egy általános iskolába Fejérvári Zoltán

Fejérvári Zoltán szólóestjével indul az alsógödi Belépés családostul klasszikus zenei sorozatának 2020-as évada. A művész Bach Francia szvitjeit adja elő január 25-én a Búzaszem Általános Iskola aulájában. Utána pedig a Zeneakadémiára viszi a műsort.