Klasszikus

Új jazz-klub nyílt Budapesten

2003.10.01. 00:00
Ajánlom
Vakmerő vállalkozásba kezdett Kovács Miklós (szervező) és Eichinger Gábor (szerkesztő). Nemrégiben új jazz-klubot indítottak a minőség jegyében, melynek neve JazzOtthon. A későbbiekben más művészeti ágaknak is otthont kívánnak nyújtani: irodalmi felolvasóesteket, klubdélutánokat, performance-okat terveznek.

A hely különlegessége, hogy itt a zenészek koncertszerű körülmények között mutatják be műsorukat. Nem zavarja sem õket, sem a közönséget a vendéglátóipari háttérzaj. Ebben persze utóbbiaknak segítséget nyújt, hogy függõ ágyban ringva, fekve hallgathatják a zenét.

A JazzOtthon-ban (XIII. Váci út 19., Mountex-ház) minden csütörtökön este fél nyolctól hallhatók koncertek. Október 2-án a Gadó-Eichinger Duó koncertje után fellép a kanadai Tom Walsh, valamint Balázs Elemér és Szandai Mátyás. A koncertet közös örömzenélés követi. A 2002-ben a Nacional Jazz Award által az "Év harsonásának" jelölt Tom Walsh olyan nevekkel játszott és komponált együtt, mint Don Preston (Frank Zappa), valamint Bern Nix & Al MacDowell (Ornette Coleman's Prime Time). A klub következő koncertjein fellép majd a Kovács Linda Kvartett, a Kardos Négyes, a Nigun és a Váczi Dániel Trió.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Könyv

Feleannyian olvasnak rendszeresen könyvet, mint 15 éve

A Tárki kutatása szerint 2005 óta majdnem megfeleződött a rendszeres könyolvasók száma. Átlagosan 37 könyvet olvasnak évente azok, akik olvasnak.
Vizuál

Október 1-jén indul a Szemrevaló Filmfesztivál

A nyitófilm Burhan Qurbani társadalmi kérdéseket feszegető mozija, az idei Berlinale egyik versenyfilmje, a Berlin, Alexanderplatz lesz.
Vizuál

100 millió dollárért is elkelhet Botticelli portréja a Sotheby's árverésén

Az alkotás egyike az itáliai reneszánsz mester mindössze tucatnyi portréjának, amelyek fennmaradtak.
Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.
Klasszikus kritika

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.
Klasszikus hír

Költözni kényszerül a Rádiózenekar

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez kerül a Magyar Rádió által használt három épület, a Rádiózenekar viszont még nem szolgál közzétehető információkkal az ügyben. Az biztos, hogy költözniük kell.