Klasszikus

Új jazz-klub nyílt Budapesten

2003.10.01. 00:00
Ajánlom
Vakmerő vállalkozásba kezdett Kovács Miklós (szervező) és Eichinger Gábor (szerkesztő). Nemrégiben új jazz-klubot indítottak a minőség jegyében, melynek neve JazzOtthon. A későbbiekben más művészeti ágaknak is otthont kívánnak nyújtani: irodalmi felolvasóesteket, klubdélutánokat, performance-okat terveznek.

A hely különlegessége, hogy itt a zenészek koncertszerű körülmények között mutatják be műsorukat. Nem zavarja sem õket, sem a közönséget a vendéglátóipari háttérzaj. Ebben persze utóbbiaknak segítséget nyújt, hogy függõ ágyban ringva, fekve hallgathatják a zenét.

A JazzOtthon-ban (XIII. Váci út 19., Mountex-ház) minden csütörtökön este fél nyolctól hallhatók koncertek. Október 2-án a Gadó-Eichinger Duó koncertje után fellép a kanadai Tom Walsh, valamint Balázs Elemér és Szandai Mátyás. A koncertet közös örömzenélés követi. A 2002-ben a Nacional Jazz Award által az "Év harsonásának" jelölt Tom Walsh olyan nevekkel játszott és komponált együtt, mint Don Preston (Frank Zappa), valamint Bern Nix & Al MacDowell (Ornette Coleman's Prime Time). A klub következő koncertjein fellép majd a Kovács Linda Kvartett, a Kardos Négyes, a Nigun és a Váczi Dániel Trió.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Kezdenek visszaköszönni a ’70-es évek” – színházi emberek tiltakoznak

Kováts Adél, Mácsai Pál, Pintér Béla és Ónodi Eszter is megszólal abban a videóban, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap kiszivárgott, radikális átalakítása miatt meghirdetett december 9-i demonstráció kapcsán tettek közzé.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.
Plusz

Használt a tiltakozás? Végül nem bántaná az NKA-t az új törvényjavaslat

Nem szerepel a Nemzeti Kulturális Alap átalakítása a Nemzeti Kulturális Tanácsról szóló törvényjavaslatban, de a színházaknak közös fenntartási megállapodást kell kötniük a kormánnyal.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

SZFE: Gothár Péter ügyét ürügyként használják fel az egyetem lejáratására

Közleményben tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai az egyetem lejáratása, ellehetetlenítése, a színházvezetői kinevezések befolyásolása és a független színházi szféra sarokba szorítása ellen.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Liszt mindig forrófejű lázadó maradt – interjú Borbély Lászlóval

Liszt idős korában is forradalmár maradt, csak másért küzdött. Ez derül ki Borbély László új albumából, amelyen a mester kései műveit hallhatjuk. De a zongoraművésznek egy második lemeze is megjelent a napokban, ezen a Goldberg-variációkat találjuk.
Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.
Klasszikus ajánló

Áthallások – az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a BMC-ben

Milyen maszkban pantomimozott volna Debussy? Mi köze volt Faurénak a bergamaszkokhoz? Sétált-e Händel London komédiás negyedében, és mit talált Sztravinszkij Petruska szobájában?
Klasszikus galéria

Láttál már hangszobrot?

Élmény marad – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.
Klasszikus gyász

Elhunyt Bónis Ferenc zenetörténész

Kodály Zoltán és Szabolcsi Bence egykori tanítványa 87 éves volt.