Klasszikus

Új jazz-klub nyílt Budapesten

2003.10.01. 00:00
Ajánlom
Vakmerő vállalkozásba kezdett Kovács Miklós (szervező) és Eichinger Gábor (szerkesztő). Nemrégiben új jazz-klubot indítottak a minőség jegyében, melynek neve JazzOtthon. A későbbiekben más művészeti ágaknak is otthont kívánnak nyújtani: irodalmi felolvasóesteket, klubdélutánokat, performance-okat terveznek.

A hely különlegessége, hogy itt a zenészek koncertszerű körülmények között mutatják be műsorukat. Nem zavarja sem õket, sem a közönséget a vendéglátóipari háttérzaj. Ebben persze utóbbiaknak segítséget nyújt, hogy függõ ágyban ringva, fekve hallgathatják a zenét.

A JazzOtthon-ban (XIII. Váci út 19., Mountex-ház) minden csütörtökön este fél nyolctól hallhatók koncertek. Október 2-án a Gadó-Eichinger Duó koncertje után fellép a kanadai Tom Walsh, valamint Balázs Elemér és Szandai Mátyás. A koncertet közös örömzenélés követi. A 2002-ben a Nacional Jazz Award által az "Év harsonásának" jelölt Tom Walsh olyan nevekkel játszott és komponált együtt, mint Don Preston (Frank Zappa), valamint Bern Nix & Al MacDowell (Ornette Coleman's Prime Time). A klub következő koncertjein fellép majd a Kovács Linda Kvartett, a Kardos Négyes, a Nigun és a Váczi Dániel Trió.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.