Klasszikus

Új koncersorozatot indít a Budafoki Dohnányi Zenekar

2006.06.09. 00:00
Ajánlom
A 2006/2007-es évadban novembertől Premier című sorozatát indítja el a Dohnányi Zenekar, amely neves művészekkel és rangos előadásokkal ajándékozza meg a koncerlátogatókat.

A Budafoki Dohnányi Zenekar a 2006/2007-es évadban hagyományos bérletei mellett új sorozattal jelentkezik. A Premier bérlet minden koncertje valamilyen különlegességgel szolgál a hallgatóknak:a november 3-i nyitókoncerten Gyöngyösi Levente Kantáta 1956 emlékére című oratóriumának ősbemutatója mellett Kocsis Zoltán közreműködésével Bartók 3. zongoraversenye és Liszt Les Préludes című szimfonikus költeménye hangzik el. A sorozat további különlegessége, hogy népszerű előadóművészek mutatkoznak be új szerepben: így például a más műfajból ismert, de az utóbbi időben mind a kortárs, mind pedig a klasszikus zene területén egyre nagyobb sikereket arató László Boldizsár, aki Falusi Mariannal ad koncertet. A hangversenyen ismert operaáriák mellett népszerű musicalrészletek is elhangzanak majd.

Az újévi koncert első felében Anna Soweda Takeda, a 13 éves japán csodagyerek szólaltatja meg Vivaldi A négy évszak című versenyművéből A tél című tételt. További meglepetéseket ígér a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Honvéd Férfikar, valamint népszerű operaáriákkal és olasz dalokkal fellép „A Három Tenor” is. A koncert második felében közkívánatra Orff Carmina Burana című műve csendül majd fel.

A sorozat zárókoncertjére a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben kerül majd sor, ahol Vajda János Változatok című műve után Bernstein Divertimentója, végül pedig a filmzenék atyja, Grofé Grand Canyon-szvitje zárja a Premier sorozatot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!