Klasszikus

Új sorozattal jelentkezik a Mosaic Records

2002.11.17. 00:00
Ajánlom
A Mosaic – mely továbbra sem hajlandó vonalkóddal ellátni CD-it, és „rendes” lemezboltokban árulni őket – új sorozattal, a Mosaic Selecttel jelentkezik januárban, s ezeken a lemezeken (majdnem) elfeledett muzsikusoktól hallhatunk majd válogatott anyagokat.

A Mosaic Records 1983 óta gyarapítja a jazzrajongók kemény magjának gyűjteményét gondosan válogatott dobozos kiadványaival. Viszont most először gondoltak azokra a jazzkedvelőkre, akik nem ragaszkodnak hozzá, hogy egy előadótól minden egyes verzióban meglegyen valamelyik szám, amelyet a Blue Note, a Roost vagy az Okeh szándékozott kiadni.

A Mosaic szokványos gyűjteményes kiadványaival ellentétben, melyek a teljességre törekednek, és akár 12 darab CD-t is tartalmaznak, a Mosaic Select dupla vagy tripla, műanyag tokos lemezeket fog tartalmazni. Esetenként már nem forgalmazott felvételsorozatokról lesz szó az eredeti borítószöveg mellékelésével. Ezek a CD-k idővel a lemezboltokba is bekerülnek, egy éven át azonban csak az interneten, telefonon és levélben lehet őket megrendelni.

A hagyományhoz ragaszkodva a Mosaic ez alkalommal is a lehető legjobb hangzást fogja biztosítani lemezein, s ennek érdekében az eredeti szalagokat használják majd fel az újramastereléshez. A kiemelkedő művészi értékkel bíró take-eket megtalálhatjuk majd a Series lemezein, de ne számítsunk rá, hogy egy CD-n találkozunk, mondjuk, a Nature Boy 18 különféle verziójával.

A sorozat olyan, kevésbé ismert jazz-zenészeket fog bemutatni, akiknél fennáll a veszélye, hogy elfeledik őket. A Mosaic Selection első darabja Carmell Jonesnak a Pacific Jazzen 1961-63 között főnökként készített felvételeit fogja tartalmazni. A free-jazz egyik kiemelkedő trombonosa, Grachan Moncur III munkái szintén ekkor jelennek meg a sorozatban, júniusban pedig jön Bennie Green trombonos és Paul Chambers bőgős.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.